Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minecraft’ta Yapılmış En Büyük Piksel Sanat Eseri

Minecraft’ta Yapılmış En Büyük Piksel Sanat Eseri

1.128.960 parçadan oluşan eser o kadar büyük ki insan detaylar içinde kayboluyor.

Minecraft, özgür dünyası ve sınırsız yaratıcılık imkanıyla video oyunları içinde ayrı bir yere sahip. Oyunculara sunduğu bu imkanla Tate Müzesi, eserlerini Minecraft’ta modelleyerek sergi açmıştı. Psikoterapist Michael Langlois ise Minecraft içindeki öğelerin çocukların ve yetişkinlerin kişisel gelişimi üzerindeki olumlu etkilerini metaforlarla açıklamıştı.

Thorlar Thorlarian ise bu çalışmasında Minecraft üzerindeki minik blokları kullanarak devasa bir resim yapıyor. Tam olarak 1.128.960 kare kullanarak Starcraft evrenindeki Sarah Louise Kerrigan‘ın bir illüstrasyonunu yaptı. Projesine 5 Ocak’ta başlayan Thorlarian, eseri toplam 23 haftada tamamlamış.

Çalışmasını tamamladığını ve son halini paylaştığı internet yayınını ise sadece bağış toplayıp hayır kurumlarıyla paylaşmak için yaptı. Bunun doğruluğunu ispatlayacak bir belge bulunmasa da Thorlarian’ın eseri ve detayları büyüleyici detaya sahip.

Thorlar Thorlarian’ın Reddit üzerinde yaptığı soru cevap oturumunu ve projenin üretim aşamasını buradan görüntüleyebilirsiniz.

Görsel; Youtube