Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mekanist.net

Mekanist.net

Perşembe akşamı Mekanist.net’in lansman yemeğindeydik Viki’yle. Kurucularıyla Blog Konferansı’nda tanışmış ve bu ilgi çekici “start-up” projeyi de ilk defa orada duymuştuk.

Sosyal mekanlar ve etkinlikler üzerinden çalışan bir sosyal ağ projesi Mekanist.net. Bu basit ve faydalı fikri o kadar çok özellikle desteklemişler, o kadar ayrıntılar detaylandırmışlar ki, hayran olmamak elde değil.

Geçtiğimiz ay ablamı ağırlamak istediğim balıkçıyla ilgili içgörü ararken de haberim olsaydı bu siteden keşke. Çünkü tanımadığınız insanların değil, yorumlarını, hareketlerini, sosyal bağlantılarını gördüğünüz insanların yorumlarını okuyorsunuz bu sitede. Dolayısıyla yorumlar, tavsiyeler de kişiye özel şekilde filtrelenmmiş oluyor.

Her mekanın harita üzerinde gösteriliyor olması ayrıca güzel. Bir de mobil tarafta Turkcell‘le çözülmüş olan bir detay var ki, her an nerede olduğunu duyurmaya bayılanlar için bire bir. 3604‘e atacağınız bir kısa mesajla (mekan MekanAdı) profilinizde anında bulunduğunuz yeri güncelleyebiliyorsunuz.

Aynı kısa numaraya (mekanbul semtadı mekankategorisi) şeklinde bir mesaj attığınızda ise, bulunduğunuz semtteki yerler içinden Mekanist’te en çok oy alan 5 mekan size mesaj olarak iletiliyor.

Projeyi hayata geçiren kurucular Ali Servet Eyüboğlu ve Eren Baydemir‘i tekrar tebrik ediyorum. Öğrenci start-up’ı olarak müthiş gelecek vaadeden bir site yapmışlar. Umarım kısa zamanda planladıkları gibi Avrupa’ya da açılırlar ve uluslar arası bir marka olurlar.