Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mazda Instagram’ı Resimli Romana Çeviriyor

Mazda Instagram’ı Resimli Romana Çeviriyor

Mazda Kanada, Instagram hesabını alıştığımızdan farklı bir şekilde kullanıyor.

Facebook yeni galerilere geçtiğinde ya da profil fotomuz arkasında bir kapak görseli kullanma fırsatı verdiğinde markaların ilk yaptığı şey bu alanları bir yapboz bulmaca mantığında parça parça görsellerden büyük bir görüntü elde etmek için kullanmak olurdu. Bu gibi çalışmaları Pinterest’te de bol bol 
gördük.

Mazda Kanada, Instagram profil sayfasını bir resimli roman gibi kurgulayarak dev bir görseli adeta ilmek ilmek işlemiş. Sayfayı internet tarayıcınızdan girerek ziyaret ettiğinizde anlamadığınız ama Instagram uygulaması içinden girdiğinizde olması gerektiği gibi gördüğünüz bu yapboz görseller her seferinde 3’er 3’er eklenerek hikayeye yeni bir satır olarak katılmış. Projenin özet videosu hikayeyi anlatıyor.

Videoda Mazda Kanada’nın Instagram hesabını takip edenlerin oranının %300 arttığı da belirtiliyor ama şu anda 1.500 kadar takipçisi olan hesap için bunu başarı saymalı mıyız emin değilim. Projenin kendi hikayesi mecranın ötesine geçebildiği için asıl başarıyı yakalamış bence. 

Bu arada proje videosunda Mazda’nın diğer otomotiv Instagram hesaplarını eleştirirken bahsettiği her türlü klişeyi bu proje öncesinde kendi hesabında yaptığını da yine markanın Instagram hesabından görebiliyoruz.

Kaynak: 
adweek.com

Son satırı 2 hafta önce yüklenen görselin tamamı da şu şekilde görünüyor.