Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Maske Takmıyorsan Aslında Durum Böyle

Maske Takmıyorsan Aslında Durum Böyle

Havas Johannesburg, herkesin bildiği ama bazılarının uygulamadığı pandemi kurallarının neden önemli olduğunu hatırlatıyor.

Pandemi sürecinin ilk zamanlarından bu yana maske takmanın virüs bulaşma riskini minimuma indirdiği biliniyor. COVID-19 salgını hakkında doğru bilgi edinme yöntemlerini ele aldığımız haberimizde olduğu gibi pandemi sürecinin başındaki COVID-19 içerikli haberlerimizde maskenin önemine dikkat çekiyorduk. Maskenin önemine dikkat çeken illüstrasyonlar, logo tasarımları yapıldı. Devletler maske takmayı belirli alanlarda ve zamanlarda zorunlu hale getirerek bu duruma resmiyet getirmeye çalıştı. Ancak tüm bu uyarılara ve hatırlatmalara rağmen maske takmak hala belirli bir kesim için ekstra bir zahmet olarak görülüyor.

Asansörün tuşlarına dilinle basar mısın?

Havas Johannesburg maske takmanın, elleri temiz tutmanın neden önemli olduğunu Corona Awareness kampanyasıyla gösteriyor. Bunu yaparken klasik bir şekilde uyarmak yerine daha dikkat çeki bir yola başvuruyor. Spitfire Films prodüksiyon şirketinden Brennan Lewis’ın yönettiği reklam filmleri maske takmanın ve elleri temiz tutmanın önemini pek iç acıcı olmayan şekilde gösteriyor. Ajans, #covidiot etiketini kullanarak maske takmamanın herhangi makul bir sebebinin olamayacağını anlatıyor.

ATM’lerden para çektikten veya asansördeki tuşları kullandıktan sonra ellerimiz ne kadar temiz oluyor? Gerekli dezenfeksiyon işlemini her seferinde düzenli olarak gerçekleştiriyormuyuz? Kapalı bir alanda maskesiz durduğumuzda ne kadar risk altındayız? Ajans tüm bu soruların üstünden üç farklı reklam filmi hazırlıyor.

Tat kaçıran görüntüler ise bu sırada ortaya çıkıyor. Filmlerde tüm bu işlemler gerçekleşirken sadece dil kullanılıyor. Yürüyen merdivenin tutunma yerini yalayan bir adam, ATM’nin ve asansörün tuşlarına dilleriyle hamle yapanlar riskin nasıl olduğunu gösteriyor. Havas Johannesburg oldukça kötü izlenim veren bu görüntülerle aslında ne kadar büyük bir tehlike altında olduğumuzu çarpıcı bir şekilde aktarıyor. Ajans ayrıca çekimler sırasında temizlik kurallarına uyulduğunu da hatırlatıyor.

Görsel: Instagram