Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Markalardan İlham Alan Mağazalar ve Stantlar

Markalardan İlham Alan Mağazalar ve Stantlar

Eslam Mohamed, ikonik markalardan ve ürünlerden ilham alarak 3 boyutlu mini mağaza modellemeleri yapıyor.

Dev markaların logoları ve görsel kimlikleri, tasarımcılar için yaratıcı projelere ilham verebiliyor. Vinicius Araújo’nun marka alfabesi, Hello Velocity’nin marka logolarından ürettiği font Brand New Roman, Taku Oomura’nın logoları eşyalara dönüştürdüğü Trial and Error bu şekilde ortaya çıkan etkileyici işlerdendi. Eslam Mohamed ise markaların ürünlerinden, kimliklerinden, ruhlarından ve özünden ilham alarak minyatür mağazalar yaratıyor.

Ürün ve logo şeklinde mini mağazalar

Katarlı grafik tasarımcı Eslam Mohamed, markalaştırma ve tipografi konusunda uzman bir isim. Mohamed, ikonik markaların konsept mağazalarının ve stantlarının 3 boyutlu renderlarını oluşturuyor. Özellikle ürünlerin şeklinde olanlar, mağazanın minyatür olduğuna dair bir his yaratıyor izleyicide. Starbucks kupası şeklinde bir Starbucks standı, Coca Cola kasasına gizlenmiş bir Coca Cola mağazası, hamburger kutusu şeklinde bir McDonald’s mağazası örnekler arasında.

Eslam Mohamed’in en popüler çalışmalarından biri ise IKEA logosu. Logo, markanın gerçekte ne sattığını veya ne yaptığını gösterecek şekilde modellenmiş! Harflerin her biri, bir ev eşyası olarak kurgulanmış. “I” bir banyo tezgahını veya lavaboyu temsil ediyor. “K” mutfağı, “E” gradrobu, “A” ise oturma odasındaki raf ünitesi şeklinde.

Eslam Mohamed’in çalışmalarını Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.