Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO DreamZzz ile Düşlere Yolculuk

LEGO DreamZzz ile Düşlere Yolculuk

LEGO'nun; çocukların uyku kalitesini yükseltmek, yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini geliştirmek için tasarladığı LEGO DREAMZzz serisi bu sene yeni eklenen setleriyle düşleri zenginleştirmeye devam ediyor.

LEGO DreamZzz, aynı zamanda bir çizgi film serisi. Geçen sene çocuklarla buluşan ve 2024 yılında da yeni bölümleriyle heyecanı dorukta tutan LEGO DreamZzz, ikinci sezonuyla LEGO YouTube kanalında çoktan yerini aldı. Ek olarak Amazon Prime, Netflix ve TV+’ta da çocuklarla buluşuyor. Global verilere kıyasla, Türkiye’de çocukların düşlere olan ilgisi çok daha büyük. LEGO DreamZzz çizgi filminin yeni bölümleriyle seneye macera dolu bir giriş yapan çocuklar, şimdi de yepyeni LEGO setleri ile buluşmaya hazırlanıyor.

The LEGO Group geçtiğimiz yıl global bir araştırma yapmış ve araştırmanın Türkiye ayağında etkileyici sonuçlar ortaya çıkmış. Araştırmaya göre Türkiye’de çocukların yüzde 78’i, düş görmenin önemli olduğuna inanıyor ve yüzde 85’i de düşlerin onları daha yaratıcı olmaya teşvik ettiğini söylüyor. Yüzde 85’inden fazlası mutlu düşlerin onları daha yaratıcı hale getirdiğini söylerken, çocuklara göre serbest oyun zamanlarının düşlere olan etkisi de büyük (%82).

LEGO’yla inşa edilmiş rüyalar

LEGO, uykunun çocukların ruh halleri, dikkati ve hafızası üzerindeki gücüne dikkat çekiyor. Aynı şekilde, düş görmenin de çocukların gelişimi için  değerli bir görev üstlendiğini vurguluyor.  Özellikle beynin duyguları işlemesine, daha yaratıcı olmasına ve sorunlara çözüm bulmasına yardımcı oluyor. Düşlerin yarattığı tüm bu pozitif etkiler; çocukların sakinleşmelerine, hayal güçlerinin ve bilinçaltlarının renkli dünyalarını keşfetmelerine olanak tanıyan LEGO DreamZzz setlerinde de öne çıkıyor. Diğer yandan akşamları kaliteli vakit geçirmek, uyku kalitesini artırıyor. Bilinen ve düzenli olarak yerine getirilen günlük rutinler bile büyük farklar yaratabiliyor. Çocuklar uyumaya gitmeden önce, elektronik cihazlar yerine masa oyunları veya LEGO yapım parçaları ile zaman geçirdiklerinde zihinlerini meşgul eden dijital dünyadan çıkıp çok daha kolay şekilde rahatlayabiliyorlar.

Güzel bir uyku için uyku uzmanından ebeveynlere tavsiyeler

The LEGO Group, ana teması uyku ve düş olan yeni LEGO setleri ve çizgi film serisi ile bu iki konuda ebeveynlere daha fazla katkı sağlamak üzere uzmanların görüşüne de başvurmuş. Uzmanlara göre ebeveynlerin güzel bir uyku ve daha büyük düşler için yapabilecekleri pek çok şey var:

  • Çocuklar daha iyi bir uyku için yatmadan en az 60 dakika önce elektronik cihaz kullanmaktan kaçınmalı.
  • Çocuklar, tamamen karanlığı tercih etmiyorsa bile odalarında mavi ışık içermeyen bir gece lambası kullanılmalı.
  • Yatmadan önce çocuklarla zaman geçirmek önemli. Birlikte kesintisiz zaman geçirmek, huzurlu bir uykunun anahtarı.
  • Gerekiyorsa hem uykuya dalma sırasında hem de gece boyunca çocuğun güven duygusu desteklenmeli.
  • Çocuk eğer kötü rüyalarla mücadele ediyorsa, uyumadan hemen önce bunları konuşmaktan kaçınılmalı. Bunun yerine sabahları bu rüyalar hakkında konuşulmalı.
  • Çocuğun rüyalarını anlatmasına ve kabuslarla baş etmesine yardımcı olmak için LEGO yapım parçaları inşa etme veya çizim yapma gibi oyunlar denenmeli.
  • Çocuğun korkuları küçümsenmemeli aksine önemsenmeli. Özellikle çocuğun zengin bir hayal dünyası varsa, kabuslar onlar için oldukça can sıkıcı olabilir.
  • Gün içinde, mümkünse uyandıktan hemen sonra gün ışığına çıkmaları sağlanmalı.
  • Sağlıklı bir uyku düzenini desteklemek için gün boyunca dışarıda yeterince vakit geçirilmeli.
  • Besin değerleri açısından zengin yiyecekler tüketmek ve aileyle beraber yemek yeme alışkanlığı edinmek de güzel bir uyku için etkili.

Uzmanlara göre düş görmenin ve onlar hakkında konuşmanın önemi

Uzmanlar, düşlerin çocukları dünyadaki farklı olasılıkları görmeye ve yaratıcı yeteneklerine inanmaya teşvik ettiğini vurguluyor. Her çocuk her gece gördüğü düşü hatırlamasa da — hatta bazıları hiçbir zaman hatırlamasa da — bu düş görmedikleri anlamına gelmiyor.

Uzmanlara göre çocukların düşlerini derinlemesine incelemek istiyorsak, bir düş günlüğü oluşturabilir ve düşleri birlikte çizebilir veya yazabiliriz. Hatırlanan renkler, karakterler ve yerler hakkında konuşabilir ve neyi değiştirmeyi veya neyin aynı kalmasını istediğimizi karşılıklı tartışabiliriz. Düşlerle ilgili olduğumuzu göstermenin en iyi yolu, onlara açık uçlu sorular sormak ve düşlerini kendi kelimeleriyle anlatmalarına izin vermek.

Yeni LEGO DREAMZzz setleri

 

Zoey’nin Kedi Motosikleti

Bu oyuncak kedi, 7 yaşından büyük kız ve erkek çocukların bir LEGO aracı ile hayal dünyalarına gitmelerine olanak tanıyor. Setin inşası tamamlandığında, tekerlekli kedi motosikletine veya turbo iticili kediye dönüşüyor.

Izzie’nin Düş Hayvanları

Hayvan mini figürlü bu oyun seti, kız ve erkek çocukların düş ürünü figürleri içeren sihirli bir oyuncak yumurtayı keşfetmelerini sağlıyor. Örneğin sihirli yumurtayı sihirli bir oyuncak kızıl panda olarak inşa edebiliyorlar.

Cooper’ın Robot Dinozoru C-Rex

Çocuklar bu setle, Cooper’ın LEGO hurdalığını bir T. rex aksiyon figürüne veya bir pterodaktil oyuncağına dönüştürebiliyor.

Mateo ve Şövalye Z-Blob Savaş Robotu 

Bu oyun seti, 10 yaş ve üzeri erkek ve kız çocukların 3 farklı şekilde bir LEGO robotu inşa etmesine olanak sağlıyor. Genç düşçüler, Z-Blob uzay mekiği oyuncağını bir sokak şövalyesi robotuna, bir sokak şövalyesi centaur’a veya bir sokak savaş robotuna dönüştürebiliyor.

Tüm LEGO DreamZzz,setlerini buradan inceleyebilirsiniz.

Görsel: LEGO Türkiye