Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Küçük Kızlardan Kadın Hakları İhlallerine Dikkat Çeken Video

Küçük Kızlardan Kadın Hakları İhlallerine Dikkat Çeken Video

​6 yaşındaki prenses kıyafetli bir kızın en fazla kaç defa “f*ck” demesi size garip gelebilir?

Aktivist T-shirt markası FCKH8’in kadın hakları ihlallerini anlattığı videosu, videodaki 6 yaşındaki kızların ettiği küfürler sebebiyle dikkat çekiyor.

Videoda ufak bir kız ve arkadaşlarının “What makes you more uncomfortable: the way society f*cks women or a little girl saying the word f*ck?” sorusu aslında videonun içeriğini tam olarak açıklıyor.

Videonun 1/3’ü küçük kızların “f*ck” sözlerinden, 1/3’ü kadınların mağruz kaldığı ayrımcılıktan, son 1/3’ü ise izleyiciyi birşeyler yapmaya çağırdığı kısımdan oluşuyor.

Bu kadar ufak yaştaki kızların rahatlıkla kadar fazla f*ck demesinin yanısıra, videonun sonunda da aslında güzel bi nokta var; prenses kıyafetleri giymiş bir erkek çocuğu erkeklerin de ayrımcılığa maruz kaldığını vurguluyor.

“Kadınlara nasıl giyineceklerini değil, erkeklere tecavüz etmemeyi öğretin” ya da “Beni görüntümle değil, zekamla değerlendirin!” gibi kısımlar ise videonun en can alıcı yerlerinden.

Videonun yapımcısı Mike Kon “Bazı yetişkinler, bu kadar küçük kızların böyle rahatlıkla küfür edebilmesinden oldukça rahatsız. Ancak her 5 kadından 1’i cinsel istismara maruz kalıyor ve toplum bunu 6 yaşındaki bir kızın küfür etmesinden daha normal buluyor ve biz bu ufak kızların bu dengesizliğe dikkat çekme şeklini oldukça sevdik” diye açıklıyor videoyu.

Her ne kadar video büyük tepki alsa da mesajını iletmek konusunda başarılı olmuş görünüyor . İşin satışa dönüşüp dönüşmediğini ise zamanla göreceğiz.

Bu arada video çocuk hakları savunucuları tarafından büyük tepki alması sebebiyle Youtube’da yayından kaldırılsa da Vimeo’dan hala izlenebiliyor.