Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstanbul Tasarım Bienalinden Origami ve Keşif Yarışmaları

İstanbul Tasarım Bienalinden Origami ve Keşif Yarışmaları

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan bienalin föyleri ile yaptığınız tasarım ile rehberli tur kazanabilirsiniz.

2 İstanbul Tasarım Bienali, 1 Kasım – 14 Aralık tarihleri arasında İKSV tarafından gerçekleştiriliyor. Zoe Ryan küratörlüğünde hazırlanan bienal, “Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil” başlığı ile misafirlerini karşılayacak. 53 proje ile Galata Özel Rum İlköğretim Okulu bienalin ortak alanı iken pek çok farklı alanda etkinlik ve sergi alanı yer alacak.

İstanbul Tasarım Bienali’nin bu sene sosyal medya üzerinden de yaratıcı bir kampanya yürütüyor. Facebook sayfalarını oldukça etkin kullanılıyor. #tasarimheryerde etiketi ile birlikte Instagram üzerinde en çok beğeni alan ve #tasarimrotalari ile Twitter üzerinde en çok konuşulan konuşmaları ödüllendiriyor.

2. İstanbul Tasarım Bienali, 1 Kasım – 14 Aralık arasında gerçekleştiriliyor. Bienalin hazırlıkları Galata Özel Rum İlkö…

İstanbul Tasarım Bienali paylaştı: 18 Ekim 2014 Cumartesi

Post by İstanbul Tasarım Bienali.

Tasarım her yerde. Simitçide, büfede, kasapta, manavda ve daha pek çok yerde bienale ait ürünleri görebilirsiniz. Bu ürünleri kullanarak paylaştığınız fotoğraflar sizlere bienali tur rehberi ile gezmenizi sağlıyor. Kültür sanat ve yaratıcılık duvarlar arasında geliştirilen ve orada kalan bir değer olmaktan çıkarak günlük hayatımıza giriyor. Bienal süresince her an beklemediğimiz bir yerde tasarım bize “Merhaba!” diyebilir.

Post by İstanbul Tasarım Bienali.

Yaratıcılığın ve tasarımın kampanya dahilindeki son halkası ise bienal föylerinin origami kağıtları boyutlarında hazırlanmış olması. IKSV, geçtiğimiz sezon Salon için de bu tip kampanya uygulamıştı. Gömlek, ev, uçak, kurbağa, kuş gibi basit origami figürlerinden karmaşık tasarımlara kadar geniş bir altyapıyı katılımcılara sunuyor bu föyler. Bireysel origamik tasarımlar, #tasarimheryerde etiketiyle paylaşılıp en çok beğeni alan isimler de yine rehberli tur kazanacak. 2. İstanbul Tasarım Bienali bu kampanyalarıyla katılımcı olduğumuz kadar üretici olmamızı da teşvik ediyor.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Görsel; IKSV, Facebook