Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Flows: Mobil Cihazlar Arasında İnternet Kullanmadan İletişim

Flows: Mobil Cihazlar Arasında İnternet Kullanmadan İletişim

iOS için geliştirilen uygulama yakınınızdaki kişilerle sohbet etmenizi sağlıyor.

FlowsKirill Ross ve Furkan Cengiz tarafından geliştirilen ve ortamda bir internet bağlantısı olmadan belirli bir alan içindeki insanların birbiriyle iletişime geçmesini sağlayan bir iOS uygulaması. Bluetooth veya P2P eş bağlantısı ile Wi-Fi ağı oluşturuyor ve kullanıcıların sohbet edebileceği bir altyapı sağlıyor.

Altyapı otomatik olarak oluştuktan sonra “flow” ismini verdikleri kanallar üzerinden insanlara ortak hobilerini konuşma fırsatı sunuyor. Günümüzün en büyük çekincelerinden biri olan gizlilik konusunda ise Flows tamamen sizin yanınızda yer alıyor. İnternet bağlantısı kurmadığı gibi herhangi bir sunucuya da bağlanmadığı için işlem verileri kayıt altına alınmıyor. Bu sayede tüm kullanıcılar anonim olarak uygulamaya erişiyor. Kullanıcı adı ve 3 adet özel renk ile kullanıcılar hesaplarını kişiselleştirme imkanı buluyor.

İki gün önce App Store’da yerini alan Flows, her gün yeni dijital ürünleri listeleyip erişime sunan ProductHunt’ta günü 4. sırada kapattı. Farklı iletişim yöntemi ve anonim konuşma imkanı ile bilginin paylaşılmasına ve konuşmanın içgüdüsel rahatlığına yönelik bir proje değerinde. 2000’lerin başındaki IRC ruhunu iPhone ile buluşturuyor.

Görseller; getflows.com, App Store.