Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kristal Elma: Can’ın Kaçırılmayacak 5 Oturum Listesi

Kristal Elma: Can’ın Kaçırılmayacak 5 Oturum Listesi

25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali'nin süreceği 3 gün boyunca Can'ın kaçırılmayacaklar listesine aldığı ilk 5 oturum.

Kristal Elma bu sene festival oldu ve sanırım hiç bir Kristal Elma, bir önceki sene düzenlenen ile arasını bu kadar açmamıştı. Çok fazla ve çok kaliteli konuşmacı misafir eden Kristal Elma Yaratıcılık Festivali’nde ben de Yalçın ve Eda’nın listelerini dışarıda tutarak 5 oturumluk bir liste hazırladım.

1. Gün


Aslına bakarsanız Adrian Botan’ı sadece Rom işi için bile dinlemek istiyordum. Bir ülkeyi amiyane tabirle trollleyip, markayı pek de alışık olmadığımız bir şekilde ön plana çıkaran bu kampanyadan sonra Adiran Botan’ın, Kristal Elma Yaratıcılık Festivali’nde Rom markasından yola çıkarak ulusal bir markanın globalde nasıl fark yaratılabileceğini anlatacağını öğrendikten sonra listemde yer vermem kaçınılmaz oldu.


Heyecanla beklediğim bir başka Kreatif Direktör Tor Myhren, aynı zamanda Grey New York’un ofisinin başkanı. Bu oturumda ise kreatif başarısının sırlarını açıklayacak. Kısa sürede büyük başarılar elde eden Tor Myhren’in, yol gösterici olacağını düşündüğüm Creative Culture: Build it and They Will Come konuşması kesinlikle kaçmamalı.

2. Gün


Sosyal medya artık mahallenin en büyük, en popüler evi. Ve bu evinde en büyük abisi tahmin edersiniz ki “hala” Facebook. Facebook’un tüm yaratıcı süreçlerini yürüten Mark D’Arcy Kristal Elma Yaratıcılık Festivali’nde merakla beklediğim ilk 3 isimden biri. Facebook’un en yaratıcı şekilde nasıl kullanılabileceğini birinci ağızdan dinleme fırsatı ayağımıza kadar gelmişken bu oturumu listeye eklememek olmaz!


Absolut, özellikle ilgimi çeken, takip ettiğim bir marka iken bir de pazarlama konusunda çeşitli kısıtlamalar arasında başarılı olması nedeniyle bu oturum dikkatimi çekmişti. Üstüne Sebastian Billing’in, reklam odaklı iletişim modelinden deneysel marka deneyim modeline geçmekte olan Absolut’un yeni iletişim stratejisini anlatacağını öğrendiğimde listeme eklemeden duramadım. (Tamam Eda’nın “OUR DAM LIFE”ı benden önce listesine eklemesi de bunda biraz etkili oldu:) )

3.Gün


Listemin sonuna geldiğimde biraz öksürüp, toparlanıyorum. Çünkü burada 1987’den beri (ki bu ben doğmadan 1 yıl önce demek oluyor) dünyanın en büyük üçüncü reklam ve iletişim network şirketi olan Publicis Groupe’un Başkanı ve CEO’su olarak görev yapan Maurice Lévy var. 1942 doğumlu Maurice Levy, 2013 İstanbul’unda, bir yaratıcılık festivalinde “Gelcek için umut var” diyorsa onu bir dinlemek gerek derim.

Bu liste dışında da oldukça heyecanlı oturumlar olacak, henüz listelenmemişler arasında benim en çok ilgimi çeken 5’li ise yukarıdaki.
Festival süresince bir oraya bir buraya koşturacağız sanırım:) .
Görüşmek üzere….