Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Komşulara Selam Olsun: Sofar Sounds Istanbul’da

Komşulara Selam Olsun: Sofar Sounds Istanbul’da

İstanbul'da Gizli Ev Konserleri Serisi: Sofar Sounds Istanbul'un Bigumigu'da başlayan hikayesi.

Pop-up Konser Zinciri: Sofar

Bu haberi Nisan ayında yazmışım. Bigumigu son 1 yıldır benim hayallerimi hep gerçekleştiriyor ama şimdilik en somut örneği Sofar Sounds Istanbul adını aldı sanırım. Bigu ailesindeki herkes dünyada olup biteni ilk görüp, anlamlandırıp anlatmaya öncelik verir, Sofar’ı da bundan 6 ay önce Bigumigu için keşfettik ve hakkındaki ilk Türkçe haberi yazdık. İçinde ‘İstanbul’a da gelse ne güzel olur’ yazıyor. Haberin üzerine Londra’da yaşayan eski iş arkadaşım, işlerini de Bigu’ya haber yaptığımız Ersinhan Ersin ev arkadaşının Sofar Sounds Londra ekibinden olduğunu söylüyor bana hemen bir e-posta ile ulaşıp, ben de ona projeyle ne kadar çok ilgilendiğimi.
Şimdi o günün üzerinden 6 aydan uzun zaman geçti ve Sofar Sounds Istanbul’un ilk konseri yarın, yani 7 Aralık tarihinde. Aslında Bigumigu’nun sayesinde. Yaklaşık 5 aydan fazla süre Sofar Sounds global ekibiyle görüşüp hareketi İstanbul’a layığıyla getirmeye çalışacağım konusunda ikna dönemi yaşadık, son 1 aydır da aktif olarak Gözde Tekay’la birlikte Sofar Istanbul’un ilk konserine hazırlanıyoruz.
Sofar Sounds’u gerçek bir dinleme odası deneyimine çeviren ve özel kılan birkaç kuralı var. Doğruyu söylemek gerekirse bu kuralların sayısı ‘birkaç’tan biraz fazla. Ama Sofar’ın yegane derdi yerel sesleri dünyaya var olan geniş takipçi ağıyla duyurmak ve müziği merkeze koymak. Sigara dumanından, sohbet eden insanlardan, sahneye gözünün ucuyla bile bakmayanlardan, müziği duyamamaktan bıktıysanız konserlerde, Sofar Sounds konserleri bunun için var, gerçek bir deneyim yaşayabilmek için.
Yerde oturacaksınız, konserler sırasında hiç konuşmayacaksınız, yemek yemeyeceksiniz, telefonunuzla ilgilenemeyeceksiniz ama değecek. Çünkü Sofar Sounds Istanbul şimdiden yarattığı toplulukla buna bizi inandırdı. Türkiye’de müziği gerçekten seven ve müzisyene saygı duyan bir kültürü yaratmaya herkes şimdiden razı.
Sofar Sounds Istanbul ekibi Bigumigu’ya yürekten, çok teşekkür eder.
Sofar’ın Facebook sayfasıve Twitter sayfasından takipte olup harekete katılabilrsiniz.