Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İlkay Alptekin’den Hamur İllüstrasyon Tekniğiyle Sofar Sounds Istanbul Posterleri

İlkay Alptekin’den Hamur İllüstrasyon Tekniğiyle Sofar Sounds Istanbul Posterleri

Sofar Sounds global müzik hareketinin Istanbul ayağı için İlkay Alptekin'in hazırladığı illüstrasyonlar.

Bir Bigumigu keşfi olup hayata geçen Sofar Sounds global müzik hareketinin İstanbul ayağı Sofar Sounds Istanbul hakkında iki ayrı haber yaptık. Biri konsepti yazdığımız, biri de hayata geçtikten sonraki. Sofar Sounds Istanbul’un ilk konseri 7 Aralık’ta, her ay da bir konseri olacak. İstanbul’da, esasında Türkiye’de bu global müzik hareketini tanıtabilmek ve yerel sesleri/müzisyenleri dünyaya duyurabilme misyonunu daha iyi anlatabilmek için hayalimde birkaç tasarım canlandırdım. Aslında canlandıramadım, benim hayalimden ne olur 🙂 Sonra hayalimi daha fazla yormamaya karar verip en sevdiğim, işlerine en hayran olduğum illüstratörleri aklımdan geçireyim dedim. Geçiremedim çünkü ilk aklıma gelende takılı kaldım. İlkay Alptekin.

İlkay’ın Behance sayfasına buradan, Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Türkiye’de clay illustration tekniğini kullanan sayılı tasarımcıdan ve her işinde mutlaka bir ruh var. Gördüğünüz anda renklerine, konseptine, fikrine vuruluyorsunuz. Reklam ajansı tecrübesi de olan ve bir yandan sektörde sanat yönetmenliği kariyerine devam eden İlkay her zaman kişisel projelerine hamur illüstrasyon çalışmalarına devam ediyor.Sofar Sounds Istanbul fikrini anlattığımda hemen bizim için tasarımlar hayata geçirmeyi kabul eden İlkay o gecenin sabahında sayısız eskizle mail kutuma bir sürpriz bırakmıştı. Bu seri devam edecek ama ilk iki tasarım Aralık ayı konserleri için duvarlarda.

İlkay’a Sofar Sounds Istanbul ekibi olarak ne kadar teşekkür etsek az! Takipçisiyiz!
İlkay bu tasarımları hazırlarken Instagram ve Facebook sayfasından da aşamalarını paylaştı. Poster haline gelmeden yerimizde duramamızı sağlayan bu fotoğrafları da paylaşmak istiyorum bu kadar emek isteyen işlerin nasıl ortaya çıktığını da görmek için. Çok da neşeli kareler zaten:

Bu da İlkay’la tanışmamı sağlayan, ilk gördüğüm anda vurulduğum yine ‘clay illustration’ tekniğini kullanılarak yaratılmış o tasarım. Sofar Sounds Istanbul için bu tasarım sıfırdan yeniden hayata geçirildi.