Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
1 Genç, 1 Bisiklet: İstanbul’dan Los Angeles’a Uzanan Yol

1 Genç, 1 Bisiklet: İstanbul’dan Los Angeles’a Uzanan Yol

21 yaşındaki üniversite öğrencisi Tunahan'ın ve bisikletinin buradan Los Angeles'a uzanan öyküsü.

Tunahan 21 yaşında bir üniversite öğrencisi. On parmağında on marifet. Hayalleri boyundan büyük. Hepsini de tek tek gerçekleştiriyor. Sosyal medya ajanslarında çalışmış, film ve dizi setlerinde sahne arkası videoları hazırlıyor, Türkiye’deki hemen hemen tüm genç alternatif grupların fotoğrafçısı olarak gönüllü destek veriyor, ama o grupları kendisinin dinleyip sevmesi gerekiyor. Yine müzik gruplarının video prodüksiyonlarını yapıyor ve sosyal medya hesaplarını yönetiyor eğer grubu seviyorsa. Akustikhane’de kameraman olarak da çalışmış. Evden Uzakta’da yönetmen asistanı olarak çalışmasından sonra şimdi Sofar Sounds Istanbul’a fotoğrafçı olarak destek veriyor.Social Riders projesinin kurucularından gerçek bir bisiklet tutkunu.

Gerçek bir içerik canavarı. Üreticisi desek az kalırdı.

Tüm bu işleri severek ve layığıyla yaptığı için tüm tecrübelerini de uç uca ekleyerek kendine yeni ufuklar açabiliyor. Geçtiğimiz yaz yalnızca Rager Waters’ı fotoğraflama hayali için İstanbul’dan Sofya’ya bisikletle gitti. Bu projesi Hürriyet başta olmak üzere medyada haber oldu.
Bu serüveni bir proje haline getirip yazan, hayata geçiren, geçirirken de profesyonel ekipmanla fotoğraflayan, video içerik çıkaran ve tüm bunların sosyal medyada yönetimini yapabilen bu gencin yeni projesini çok da beklememize gerek kalmadı. Tunahan’ın şimdiki gündemi İstanbul’dan Los Angeles’a bisikletle gidip Batman’in yönetmeni olarak da tanıdığımız Christopher Nolan ile çay içmek. 36 şehir, 12 ülke, 3 kıta geçecek, fotoğraf çekecek, video yaratacak, sosyal medyada tüm serüvenini aylar boyunca paylaşacak ve sonunda bir belgesel üretecek.

Ama bu projeyi böyle anlatmak kolay olmadı. #teawithchristopher projesi önce viral bir etki yaratmak için kurgulandı. Tunahan ne söylediği merak konusu olacak ünlü isimlerin videolarını çekti ve Nolan’a kadar gitmesini planladığı bir mesaj yarattı. Prodüktörü de var, yönetmeni de, oyuncusu da, müzisyeni de, gazetecisi de, hepsi Tunahan’a destek olmak için aynı metni okuyor ama ne dedikleri anlaşılmıyor. Videoda neredeyse tüm söylenenler sansürlü, birkaç örnek aşağıda. Videoların tamamı burada.

Bu videoların herhangi bir yerinde Nolan’a gönderme olan küçük mesajlar var. Artık videolardaki sansür kalktı ve Nolan’a giden mesaj net şekilde duyulabiliyor. Tunahan’ın elinde kamerayla gezisi devam ediyor, bakalım önümüzdeki günlerde kimleri çekecek. Belki de Nolan, Tunahan Los Angeles’a varmadan bu projeden haberdar olmuş olur, kimbilir.
Projenin sır perdesini kaldıran Tunahan ilk olarak detayları kendi blogunda böyle duyurdu.
Bu proje için bir de sponsor aradığını kendi blogundan duyurmuş.