Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pop-Up Konser Zinciri: Sofar

Pop-Up Konser Zinciri: Sofar

Tarihi performanstan bir gece önceye kadar açıklanmayan pop-up konser serisi Sofar Sounds adlı oluşumun elinden çıkıyor.

Sofar Sounds, patlama göstermek üzere olan müzisyenleri müzikseverlerle bir araya getiren bir oluşum. Özelliği ise bu konserlerin gizli, pop-up konserler olması; hepsinin yeri performanstan bir gece önce duyuruluyor, insanların oturma odalarında gerçekleşiyor.
Sofar, yani Songs From A Room, 2009 yılında Londra’da çıkmış ve şu an dünyada 35 şehire yayılmış durumda. Şehirler arasında New York, Dublin, Berlin, Barcelona, Los Angeles, San Francisco, Austin, Seattle, Mumbai, Melbourne, Sau Paulo, Buenos Aires de var. İstanbul’a da sıçrasa dememek elde değil.
Sofar Sounds performansları sırasında dinleyicilerden istenen bir şey var; asla konuşmamak.
Oluşum kendi kitlesini oluşturmuş ve sayıları gün geçtikçe artan hayranlar yaratmış, belli ki proje o kadar başarılı olmuş ki oluşumun bir de yetenek keşif şirketi ayağı yaratılmış. Sofar Sounds, her ay bir sonraki ayın konser tarihlerini ve şehirleri yazıyor ama mekanı performans gecesinden önceki geceye kadar duyurmuyorlar.
Sofar’ın Facebook sayfası.