Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Koç Holding’den Sağlıklı Yaşam Hareketi

Koç Holding’den Sağlıklı Yaşam Hareketi

Koç Holding, “Sağlıklı Yaşam Hareketi” kapsamında 110 bini aşkın çalışanına ve ailelerine ücretsiz olarak sınırsız çevrim içi doktor, diyetisyen ve psikolojik danışmanlık hizmeti sunuyor.

Pandemi süreci bizlere fiziksel sağlığın yanında sosyal ve zihinsel sağlığın da ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Pandeminin rutin hayatımızı değiştirdiği dönemlerde 12 binden eğitimin ve içeriğin yer aldığı Koç Akademi’yi ücretsiz olarak tüm Türkiye’nin kullanımına sunan Koç Holding, bütünsel bir yaklaşımla ve çalışan deneyimi bakış açısıyla insan kaynakları projelerine bir yenisini daha ekledi.

Topluluk bünyesinde faaliyete geçirilen Sağlıklı Yaşam Hareketi kapsamında ücretsiz olarak sınırsız çevrim içi doktor, diyetisyen ve psikolojik danışmanlık hizmeti sunuluyor. Koç Holding’in hastaneleri, vakıfları ve üniversiteleri de dahil olmak üzere 110 bini aşkın çalışanını ve ailelerini kapsayacak proje çalışan deneyimi yaklaşımımız doğrultusunda başlatılıyor.

İyilik ve sağlık dolu bir yenilik

Danışmanlık hizmetinden Amerikan Hastanesi Code Lotus Merkezi’nde ücretsiz mindfulness (şimdiki zaman farkındalığı) eğitimine, çevrim içi spor danışmanlığından çeşitli alanlarda birçok özel hastanede indirimlere kadar farklı hizmetler “Sağlıklı Yaşam Hareketi” kapsamında sunuluyor.

Bununla birlikte Google iştiraki olan Fitbit uygulamasıyla hayata geçirilen iş birliği kapsamında çalışanlar uygulama üzerinden birbirleriyle ya da kendileriyle yarışabiliyor. Uygulama içerisindeki değerlerini Koç Sağlık Yanımda doktorları ile paylaşarak önleyici sağlık programına dâhil olabiliyor. Ayrıca Fitbit uygulaması içerisinde Koç Topluluğu’na özel sağlanan grup yönetim sistemi sayesinde topluluk çalışanlarının katılabileceği aktivite ve yarışmalar yer alıyor.

Koç Holding İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Başkanı Özgür Burak Akkol, gerek iş yaşamında gerekse sosyal yaşamda sağlığı merkeze alan ve bu konuda 4 yıldır dünya çapında örnek gösterilen uygulamalar geliştirdiklerini vurgularken Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı, Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları, Koç Topluluğu Spor Kulübü, KoçAilem, Arçelik, Bilkom ve Yapı Kredi iş birliği ile Koç Holding çalışanlarına birçok fayda sunacaklarını bildiriyor.

 Görsel: Instagram