Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kirli Suyu Temizleyen Pipet

Kirli Suyu Temizleyen Pipet

İhtiyacınız olduğu anda güvenli, temiz ve içilebilir su sağlamak için tasarlanan kişisel su filtresi.

LifeStraw, yürüyüş, kamp, seyahat, acil durumlara hazırlık ya da hayatta kalmak için en kirlenmiş ve şüpheli suyu bile temizleyerek içme suyuna dönüştürebilen pipet benzeri bir filtre. İçine doldurulan suda bulunan ve kalın bağırsakta enfeksiyona sebep olan E Coli bakterisinin %99.999’unu, içme suyuyla insana geçen Kriptosporidyum ve Giardia gibi parazitlerin %99.9’unu yok edebiliyor, 1.000 litre suyu bulanıklığını 0.2 mikrona kadar azaltarak arıtabiliyor.

Ağırlığı yalnızca 56.7 gram olan su filtresi, yapısında herhangi bir kimyasal madde barındırmıyor ve filtrede pil ya da hareketli parça bulunmuyor. 2005 yılından beri dünyadaki zorlu hayat koşullarında insanlara temiz su çözümleri sunan, uluslararası bilinirliğe sahip LifeStraw, raf ömrü olmadığı için süresiz olarak saklanabiliyor. Temizlenmesi oldukça basit olan filtre, kapağı açık bırakıldığında kolayca kuruyor.

Dayanıklı yapısıyla uzun süreli kullanım imkanı sunan LifeStraw’ın farklı kullanımlar için: LifeStraw Go, LifeStraw Family, LifeStraw Mission gibi çeşitleri bulunuyor.

Ürün satışından elde edilen gelirin büyük bir kısmı, Follow The Liters’a aktarılıyor. Bu sosyal içerikli kampanya sayesinde gelişmekte olan ülkelerde temiz su kaynaklarına erişimi olmayan okul çağındaki çocuklara 1 yıl boyunca içebilecekleri temiz su sağlanıyor.

Buna benzer bir projeyle daha öncesinde Kickstarter’da karşılaşmıştık. Kickstarter’da fonlanan GRAYL Ultralight, LifeStraw’dan farklı olarak suyu basınçla temizliyordu.

Görsel: LifeStraw