Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kimsenin Doldurmak İstemediği “Timesheet” Nasıl Doldurtulur?

Kimsenin Doldurmak İstemediği “Timesheet” Nasıl Doldurtulur?

BBDO Canada, reklam ajanslarında herkesin nefret ettiği zaman çizelgelerini çalışanlara doldurtabilmek için tuvalette geçirilen zamanları kullanmayı öneriyor.

Reklam ajanslarının en sevilmeyen yüzü “timesheet” isimli, doldurulması gereken ama asla kimsenin doldurmak istemediği zaman çizelgeleri olabilir. “Doldurmazsanız e-postanıza giremezsiniz” türü tehditkar söylemlerden “Yaparsanız hepinize parti!” türü teşvik etme çabalarına uzanan bir yelpaze olsa da, ajans yönetimlerinin timesheet konusunda pek ikna edici olmayı başarabildiği söylenemez. BBDO Canada, timesheet çirkinliğini aşabilmek için yepyeni bir yol deniyor ve iki yapılması gereken ama kimsenin hakkında konuşmak istemediği işi bir araya getiriyor.

Doğru bildiniz… Çalışma Timesheet’i tuvalette doldurtmak üzerine kurulu zira istatistiklere göre çalışanlar günde 18 dakikalarını tuvalet üzerinde geçiriyor. Bu da çizelgeyi doldurmak için de gerekli süre. Üstelik tuvalette sabun etiketi okumaktansa oyun oynar gibi form doldurmak fena olmayabilir. Yine istatistiklere göre iş yerinde tuvalete girenlerin %100’ünün elinde telefon oluyor. Yani timesheet doldurmak bir tuvalet aktivitesine dönüştürülerek ilk kez insanların yapmak isteyeceği bir şey halini alabilir, üstelik zamanın da verimli kullanılması sağlanır.

Hazırlanan videoda görüldüğü üzere Time$hits isimli uygulama üzerinden ulaşılan zaman çizelgelerini doldurmak basit. Üstelik tuvalete girdiğinizde size uyarı geliyor. Çizelgeyi doldurma uyarıları kapılardaki posterlerle de destekleniyor. Time$hits sayesinde çalışanların %82’si zamanlarını girmiş. Daha önceki oran ise %24, diyor video.

Gerçek Değil, Parodi

Time$hits gerçekten dahiyane ve çalışacak bir fikir olmakla birlikte, Adweek‘e göre gerçek bir uygulama değil. Strategy dergisinin Yılın Ajansı etkinliği için hazırlanan bir parodi videosu sadece. Oysa bana göre ajanslarının timesheet problemine aranan çözüm olabilirdi. Bunun gerçekten yapılmamış olduğuna inanamıyorum.

Künye:
Reklam Ajansı / Reklamveren: BBDO Canada
Yetkili Yaratıcı Yönetmen:  Denise Rossetto, Todd Mackie
EŞ Yaratıcı Yönetmen: Chris Booth (RY), Joel Pylypiw (SY)
Yapımcı: Paul Fler
Yönetmen: Jordan Dashner
Görüntü Yönetmeni: Angel Navarro
Kurgu: Jason Grebski

Görsel: YouTube