Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kendrick Lamar’dan Tamamen Emojilerden Oluşan Müzik Videosu

Kendrick Lamar’dan Tamamen Emojilerden Oluşan Müzik Videosu

Sanatçının "i" isimli parçasına resmi müzik videosu dışında bir emoji müzik videosu da hazırlandı.

“Şunun bir de emojili halini yapalım/görelim” isteği son zamanlarda iyice rastladığımız bir durum ve geçtiğimiz haftalarda The Guardian’ın Obama’nın demeçlerini emojileştirmesi bunun en son örneklerindendi.

Söz konusu eğilimin müzikle flörtleşmelerini de görüyorduk. Buna genel bir örnek olarak kültleşen albüm kapaklarının emojilerle yeniden yorumlanması verilebilir. Şimdi bahsedeceğimiz işe verilebilecek en yakın örnek ise, Katy Perry’nin “Roar” parçasına hazırlanan şarkı sözü videosunda ağırlık olarak emoji kullanılmasıydı.

Kendrick Lamar son olarak ikinci single’ıyla gündeme gelse de bizim dikkatimizi asıl çeken tamamen emojilerden oluşan bir video yapmakla kalmayıp adına “emoji music video” diyerek belki de devamı gelecek bir müzik videosu türünü meşrulaştırması oldu. Jesse Hill tarafından “i” adlı parçasına hazırlanan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. 

https://www.youtube.com/watch?v=fo2a-dJtelo
Müzik videoları için “emoji video” kavramı önceden kullanılmıyor muydu, derseniz resmi olarak olmasa da hayranlar tarafından yapılan örneklerde görebiliyorduk. Örneğin Beyonce ve Jay-Z’nin “Drunk in Love” parçasına yapıldığı gibi. 

19 Ocak’ta The Fader, emoji müzik video konseptinin üreticisi Jesse Hill ile bir röportaj yayınladı. Sanatçının önceki işlerini referans alan Kendrick Lamar ve ürün yöneticisi, Hill ile iletişime geçerek “i” için de emojilerle video hazırlamasını istemiş.

Şarkının resmi müzik videosunu da izledikten sonra hangisinin daha eğlenceli olduğu size kalmış.

Manşet görseli emoji videosundan alınmıştır.