Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Karton Katmanlarını Soyarak İllüstrasyonlara Boyut Katmak

Karton Katmanlarını Soyarak İllüstrasyonlara Boyut Katmak

Javier Pérez karton katmanlarını soyarak, yırtarak ve delerek illüstrasyonlarına boyut katıyor.

İllüstrasyonlara kağıtla 3. boyut katmak çizerlerin sıkça uyguladığı bir yöntem. En eğlenceli sonuçları HuskMitNavn’ın 3 boyutlu illüstrasyonlarında gördük. Ed Merlin Murray’nin hareketli kağıt çizimleri ve Trang Hoang’ın kibrit kutusuna yerleştirdiği çizimler de burada sayabileceklerimiz arasında. Javier Pérez de tıpkı bu sanatçılar gibi samimi ve dikkat çekici işler yapıyor. Üstelik de son derece kendine has bir estetik geliştirmiş.

Javier Pérez

Javier Pérez, oluklu mukavva ile farklı efektler yaratıyor

Ekvadorlu illüstratör Javier Pérez; mütevazi malzemeleri, zekası ve eşsiz tekniğiyle dikkat çekmeyi başarmış bir isim. Sanatçı, oluklu mukavvanın üst tabakasını soyarak, delerek ve yırtarak minimalist çizgilerine boyut ve doku kazandırıyor. Örneğin bir denizcinin çizgili gömleğini, köpeğin tüylerini, bir figürün sakalını, arının çizgilerini, parktaki bankı, gitarın sapını veya kedi tırmıklarının bıraktığı izleri bu yolla ifade edebiliyor. Alttan görünen oluklar, çizimlere hoş bir estetik katıyor.

Javier Pérez

Sakallı portreyi tıraş ettiği keyifli bir stop-motion da yaratmış:

Guayaquil’de yaşayan Pérez, internet üzerinden bu tasarımlarının baskılarını satıyor. Behance profili ve Instagram’ı üzerinden yeni çalışmalarını takip edebilirsiniz. Instagram’da yapım sürecine dair de keyifli videolar paylaşmış. Diğer paylaşımlarında görebileceğiniz üzere kendisi obje sanatı işleri de üretiyor. Dolayısıyla iki boyutlu ve üç boyutlu evren arasında bağlantı kurmak konusunda antrenmanlı.

Görsel: Instagram