Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cinsiyet Eşitsizliğinin Faturası

Cinsiyet Eşitsizliğinin Faturası

Fondation des Femmes, Fransa’daki cinsiyet eşitsizliğinin ülkeye her yıl ne kadara mâl olduğunu “The Cost of Inequality” kampanyasıyla duyuruyor.

Birleşmiş Milletler Cinsiyet Eşitliği ve Kadınların Güçlendirilmesi Kurumu (UN Women), kadın istihdam oranını artırmanın ve kadınların ekonomik açıdan güçlendirilmesinin toplumsal cinsiyet eşitliği ve refah açısından önemli olacağının altını çiziyor. Yine de eşitsizliğin ekonomik maliyeti kabarık bir fatura ortaya çıkarıyor.

Eşitsizliğin üstesinden gelmek için bu faturanın daha çok kişiye ulaşması gerekiyor

Kadın hakları örgütü Fondation des Femmes Fransa’da cinsiyet eşitsizliğinin yıllık maliyetini hesaplayarak bu duruma dikkat çekiyor. Elde edilen verilere göre sadece Fransa’da yıllık maliyet 118 milyar. Bu meblağ Fransa’da kadınların görmezden gelinmesinin sonucu olarak toplumun ödediği bedeli temsil ediyor.

fondation des femmes

Edelman France tarafından yaratılan The Cost of Inequality kampanyası sadece kadınları görmezden gelmenin ekonomik çıktılarını göstermiyor. Aynı zamanda bu sorunu değiştirme gücüne sahip olanlara bir mesaj gönderiyor. Çalışma hayatında eşitsizlik, kadına yönelik şiddet, kurumsal ayrımcılık ve sağlık sektörü gibi dört farklı temaya odaklanan reklam filmi kamuoyunu ve Fransa’da önümüzdeki ay gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan politikacıları bilgilendirmek üzere hazırlandı.

Louise Ernandez tarafından yönetilen reklam filmi, Fransız oyuncu ve yapımcı Julie Gayet tarafından seslendirilen radyo spotu, açık hava afişleri, sosyal medya paylaşımları ve influencer’lar tarafından hazırlanan içeriklerle destekleniyor. Fondation des Femmes, kampanya için özel olarak hazırlanan faturanın Cumhurbaşkanı adayı olan politikacılara toplu olarak gönderilmesi ve farkındalık yaratılması için halka çağrı yapıyor.

Eşitsizliğin 118 milyar Euro’luk maliyetinin hesaplanması için ise “Genre et Statistiques” derneğinde Lucile Peytavin tarafından hesaplanan ve birkaç farktörün kombinasyonunu içeren bilgiler kullanılıyor. Bu bilgilere göre toksik maskülenlik 44,8 milyar Euro’ya, sağlıkta eşitsizlik 3,6 milyar Euro’ya ve işyerindeki eşitsizlik 22,15 milyar Euro’ya mâl oluyor.

Künye

Müşteri: Fondation des Femmes
Ajans: Edelman France
Danışmanlık Direktörü: Rama Sall
Müşteri Yöneticisi: Clémentine Lindon
İdari Yaratıcı Yönetmen: Lauren Haberfield
Sanat Yönetmeni: Margaux Gutmann
Metin Yazarı: Hélène Lucas
Proje Yöneticisi: Amel Id Abdella
Prodüksiyon Şirekti: Eddy.tv
Yönetmen: Louise Ernandez
Medya Ajansı: Omnicom

Görsel: lbbonline