Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Karşı Takımın Taraftarları Nasıl Susturulur?

Karşı Takımın Taraftarları Nasıl Susturulur?

Peru - Uruguay maçında ikram edilen Peru yemekleri, hem Peru mutfağını tanıttı, hem de takıma büyük bir destek sağladı.

Güney Amerika ülkeleri de bizim gibi futbol hastası. Hal böyle olunca, futbol odaklı yaratıcı işler çıkıyor. Bakınız mesela Peru’nun tanıtımı konusunda çalışan PromPerú için JWT Lima tarafından hazırlanan aktivasyon da geçtiğimiz günlerde bir taşla iki kuş vurdu. Peru – Uruguay maçı için hazırlanan çalışmada, hem Peru mutfağı tanıtıldı, hem de takıma büyük destek verildi.

Peru, ülkemizde çok bilinmese de mutfağıyla meşhur ülkelerdenmiş. Hatta Peru, kendini dünyanın en iyi mutfaklarından olarak konumluyor. İşte bu nedenle mutfağını tanıtmak istiyor ve 11 ünlü aşçıyla anlaşıyor. Bu aşçılar, birbirinden şahane görünen yemekler hazırlıyor. Ve sonra bu yemekler Uruguay taraftarlarına ikram ediliyor. Taraftarların ağzı yüzü yemek içinde dolduğundan ve sürekli olarak yeni ve nefis yemekler sunulduğundan tezahürata pek zaman kalmıyor. Uruguaylılar takımlarını destekleyeceklerine kendilerine yemeğe veriyor. Son derece basit ama hin bir fikir! Sonuç mu? Peru 2, Uruguay 1.

İşte açgözlülüğün sonu diyelim. Yalnız, Peru yemeklerinin gerçekten de şahane göründüğünü not olarak düşmek isterim. Korkarım gidip yerinde tatmak gerekecek. Zaten kampanyanın birincil amacı da bu, Peru’yu ve mutfağını tanıtmak. Çalışmanın videosu, “Gel, bizimle yemek ye.” mesajıyla bitiyor.

Künye:

Reklam Ajansı: JWT, Lima, Perú
Yaratıcı Yönetmen: Diego Livachoff, Eduardo Meza
Sanat Yönetmeni: Iván Mallqui
Reklam Yazarı: Alejandro Gutierrez
Fotoğrafçı: Andres Alfaro
Ek Katkılar: Monica Torres, Valeska Granda, Sugey Rojas, Dante Effio, Jhonatan López, Kike Pacheco, Daniel Ayllon, Lorena Garcia

Görsel: Vimeo