Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kara Film Atmosferinde Mobilyalar

Kara Film Atmosferinde Mobilyalar

Polonyalı illüstratör Martin Reznik, mobilya tasarımcısı Marc Krusin’in tanıtım kampanyası için hazırladığı çizimlerle ses getirdi.

Martin Reznik, bu illüstrasyonları Marc Krusin’in internet sitesinde ve sosyal medya kanallarında yayınlanmak üzere üretmiş. Reznik, Krusin’in kreasyonlarını siyah beyaz bir kara filmin yıldızları olarak betimlemiş. Güçlü ışık oyunlarıyla, ince ince işlenmiş detaylarıyla ve kompozisyonlarıyla bu nefis seri, izleyiciyi tasarımların gizemli dünyasına çekiyor.

Doğu Londra Üniversitesi, illüstrasyon ve baskıresim bölümünden 2013 yılında mezun olan Martin; çeşitli müşteriler için ambalajlar, logolar ve ticari ürünler tasarlayarak ve ayrıca editoryal illüstrasyonlar yaparak kariyerinde ilerlemiş. Krusin’in Knoll ve Desalto tasarımları için yaptığı illüstrasyonlarıyla yakın zamanda, Creativepool Annual 2021’de illüstrasyon Kategorisinde ödül almış. Serideki bir diğer çizimi ise Tasarım Ürünü ve Paketleme kategorisinde 2021 AOI Dünya İllüstrasyon Ödülleri için uzun listeye alınmış.

Merak duygusunu tetikleyen detaylar

Marc Krusin başlangıçta, Knoll ve Desalto için yaptığı imzası niteliğindeki tasarımlarının (bir masa ve sandalye) yer aldığı bir iç mekan görüntüsü çizmesini istemiş. Stil ve illüstrasyonun kompozisyonu konusunda ise tam bir yaratıcı özgürlük tanımış Martin Reznik’e. Seri, son derece ayrıntılı dört siyah beyaz dijital illüstrasyondan ve bunları bir araya getiren bir çizgi roman-posterden oluşuyor. Çizimlerde tam bir Mad Men havası hakim.

Çizimlerdeki bir diğer önemli unsurlardan biri de – kapanış karesindeki insan silüeti hariç – insan figürleri içermemeleri. Marc Krusin de çizimlerin figürsüz olmasını istemiş. Sigara dumanından ve açık kalan telefondan insanların izlerini görebiliyoruz ama kendilerini göremiyoruz. Bu, Martin’in kasıtlı olarak kurguladığı bir özellik. Terk edilmiş nesneleri gösteren görüntüler, izleyicinin merakını derinleştirmeye yardımcı oluyor ve bir suç mahalline bakıyormuş hissi veriyor. “Görüntülerdeki perspektif, birinin (izleyicinin) etrafta dolaştığını ve daireyi incelediğini ima ediyor” diyor Martin Reznik.

Reznik, mobilyaları ve iç mekanları doğru bir şekilde yerleştirmek için Adobe Illustrator kullanmış. Ardından dokuları, ışığı ve diğer öğeleri eklemek için Photoshop’u kullanmış. Tüm çizimleri Wacom Cintiq tablette yapmış. Öte yandan promosyon amaçlı kurşun kalem ve mürekkeple yaptığı (örneğin aşağıda çizim) versiyonlar da mevcut.

Martin Reznik’in tüm çalışmalarını internet sitesi, Behance profili ve Instagram’ı üzerinden inceleyebilirsiniz.

Martin Reznik Martin Reznik

Görsel: Martin Reznik