Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstediğiniz Dergiyi Anında Basan Kiosk: MegaNews

İstediğiniz Dergiyi Anında Basan Kiosk: MegaNews

Siparişe göre dergi basan kiosklar hem çevre dostu, hem de baskı, dağıtım ve lojistik maliyetlerinden kurtarıcı bir çözüm.

Bu basılı yayınların internet kullanımının artmasıyla yok olmaya yüz tutmasının ardından önemli bir gelişme. İnternetten bilgi edinmek, belirli bir dergi ya da gazeteyi takip edeceksek bile bunu tablet uygulamasından yapmak artık hayatımızda kaçınılmaz bir hal aldı ama hala içimizde favori dergisini satın almayı tercih eden azımsanamayacak sayıda insan var. Bu noktada problem de biz satın almaya razı olsak bile dergilerin hayatlarını artık sürdürememeleri. 3 boyutlu baskı teknolojisinin hayatımıza ‘isteğe bağlı üretim’ kavramını sokmasının ardından belki çok daha önce geliştirilmiş olması gereken bir teknolojiyi getiriyor MegaNews.

https://www.youtube.com/watch?v=ZE5-F-cOGbQ
MegaNews bünyesinde bulunan dergiler yalnızca sipariş edildiği anda 2 dakika içinde PDF formatından basılıp müşterinin elinde oluyor. Kiosk uzaktan kontrol edilen bir sağlayıcıya bağlı ve yayıncılar içinde bulunan yayınları yeni sayı çıktıkça güncelliyor. 200’den fazla dergi, gazete, fanzin gibi yayınların dokunmatik ekran üzerinden bilet basar gibi basılıp gerçek dergi halinde alınabiliyor, ödeme kredi kartı ile yapılıyor.
Şu an Stockholm’de kullanımda olan kiosklar mevcut, şimdiye dek de hastane, havaalanı, üniversite kampüsü, otel, alışveriş merkezi gibi alanlarda 6 aydır denenmiş. Kiosklar normallerinden biraz daha az yer kaplıyor ve baskı, dağıtım, lojistik giderlerinden tasarruf sağlıyor. Niş dergilerin de hayatına devam edebilmesi anlamına gelen kiosklar ayın zamanda çevreci.