Akbank sponsorluğunda gerçekleştirdiğimiz İşin İçinden Çıkanlar isimli Instagram Live serimizin her programında iki farklı konuğu ağırlıyoruz. Bir tarafta dijital sanat, tasarım ve yaratıcılık alanında ön planda olan isimler diğer tarafta ise genç startup’lardan ve dinamik sektörden kişiler yer alıyor. Fikirlerini, yaratıcılıklarını ve yetkinliklerini dijital dünyanın unsurlarıyla nasıl birleştiriyorlar, bu yolda neler yaşıyorlar kendilerinden dinliyoruz.
İşin İçinden Çıkanlar serisinin ikinci programı 18 Şubat’ta gerçekleşti
Kendi alanlarında ufuk açıcı çalışmalar gerçekleştiren konukların yer aldığı canlı yayın Akbank’ın Instagram hesabında gerçekleştiriliyor. Bigumigu Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Pembecioğlu moderatörlüğünde ilerleyen sohbette konuklar da kendi hesaplarından yayına katılıyor. 4 Şubat’ta gerçekleştirilen İşin İçinden Çıkanlar serisinin ikinci programında Aposto! kurucu ortağı Orhun Canca ve Piknik Works‘ün kurucularından mimar/sanatçı Atıl Aggündüz konuklarımız oldu.
185 bini geçen abone sayısıyla Aposto!
Yayına bağlanan ilk konuk Orhun Canca, Aposto!’nun nasıl ortaya çıktığına ve hangi alanda hizmet verdiğine değiniyor. Kendi hayatında ve iş hayatında son bir yıl içerisinde gerçekleşen önemli değişiklikleri anlatıyor. E-bültenlerin etrafında dönüşen yeni bir dijital medya deneyimi sunmaya çalıştıklarını söyleyen Orhun, bu süreçte ofisteki iletişimin ve sosyal ortamın ne kadar değerli olduğunu ifade ediyor. Uzaktan çalışma modeli ile ofiste çalışma konseptinin artılarını ve eksikleri görmek, iki düzen arasındaki dengeyi sağlamak için güzel bir dönem olduğunu vurguluyor.
Orhun’un yayında değindiği önemli istatistiklerden biri aylık 185 bini geçen abone sayısı oluyor. Aposto!’nun podcast’lerden, e-bültenlerden, mobil uygulama ve internet sitesi üzerinden farklı kullanıcılara erişme imkanı yakalaması bu sayısını artmasına yardımcı oluyor.
Atıl Aggündüz’ün dijital sanat deneyimleri
Piknik Works’ün kurucularından olan mimar ve sanatçı Atıl Aggündüz etkinlikte yer alan bir diğer konuktu. Geçtiğimiz yılın herkes için öğrenmeyi öğrendiği bir yıl olduğunu vurgulayan Atıl, bu dönüşüm içerisinde işlerini ve hayatını nasıl yeniden düzenlendiğine değiniyor.
Atıl, İsveç Enstitüsü’nün davetiyle Stockholm’de gerçekleştirdikleri “Performatif Çizim #2” adlı performans serisinde olduğu gibi üretimlerini fiziksel mekanlarda gerçekleştiren kişiler için bu yeni dönemde nasıl çözümler üretebileceklerini yapmış olduğu işlerden örnekler vererek paylaşıyor.
İki konuk ağırladığımız yayınımız yaklaşık bir saat sürdü. Akbank Instagram hesabından gerçekleştirilen yayının tamamını aşağıdan izleyebilir ve sohbetin detaylarına ulaşabilirsiniz.
Görsel: Instagram