Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
iPhone 6 İçin Sanal Gerçeklik Gözlüğü: Pinć

iPhone 6 İçin Sanal Gerçeklik Gözlüğü: Pinć

Bir kılıf ve kulaklık yardımıyla iPhone 6, iki parmak ile kontrol edilen bir sanal gerçeklik aracına dönüşüyor.

Cordon Media tarafından geliştirilen Pinć, taşınabilir sanal gerçeklik cihazı. iPhone 6 ile uyumlu olan ürünün çalışan bir prototipi geliştirildi. Mobil uygulama, kılıf, gözlük ve iki imleç tarafından kontrol ediliyor. Telefonu gözlük gibi takarak yaratılan sanat gerçeklik içinde pek çok farklı işlemi interaktif olarak yapmayı sağlıyor. Haritada gezmek, mesaj yazmak, video izlemek gibi akıllı telefonların popüler işlevlerini sadece parmakları oynatarak kontrol etmeye izin veriyor.

Bu ay içerisinde Kickstarter ile kitle fonlaması yöntemine başvuracak olan ekip, şu anda iletişim için “Siz bize e-posta adresi bırakın, biz size dönelim.” cümlesini kuruyor. Emekleme döneminde olan fikir için bu cümle normal karşılanabilir. Ve Kickstarter ile beraber daha yüksek bir ivme yakalamaları muhtemel; çünkü başarılı projeler kadar başarısız projeler de yer alsa Kickstarter pek çok girişimin gerçek olmasını sağlıyor.

Sanal gerçeklik; Oculus Rift, Google Cardboard gibi teknolojiler sayesinde bilgisayar oyunları, diziler ve beyazperde yapımlarında yer alıyor. Kullanım alanı giderek genişleyen ve açık kaynak kodlu yazılımların da desteğiyle daha kolay geliştirilebilen bu teknoloji, en klişe örneğiyle Azınlık Raporu gibi filmlerde görmeye alışık olduğumuz elimizle kontrol ettiğimiz ekranların gelişmesini sağlıyor.

Görsel; Vimeo