Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Modern Topaçlara Kickstarter’da Yoğun Destek

Modern Topaçlara Kickstarter’da Yoğun Destek

Sonsuza dek dönen metal topaç, Inception ile birlikte yeniden popüler olmuştu. Filmin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen bu projeler büyük ilgi çekmeye devam ediyor.

Christopher Nolan, Batman serisi arasında yayınladığı 4 Akademi Ödülü alan filmi Inception, vizyona girdiği dönem büyük ilgi çekmişti. Filmin kurgu, prodüksiyon ve senaryo içeriği kadar filmden bir kare de sosyal medyada çok fazla yer almıştı. Bir metal topaç ile hikaye boyunca sözlerden çok daha fazlasını anlatmayı başarmıştı.

Fragmanın başında görülen metal topacı günlük hayata gerçekmek için Kickstarter’da iki farklı proje bulunuyor. ForeverSpin 2.0 ve SolidSpin isimli projeler Kasım ayı içerisinde duyuruldu ve bir haftadan kısa sürede gerekli desteğe kavuştular. İki ürün arasında sunuş ve tasarım olarak farklılık bulunsa da üretim ve işlev olarak benzer yapıya sahipler.

Bugünün değerleriyle ForeverSpin 2.0, %3668 desteğe sahipken SolidSpin ise %369 oranında kalıyor. Bu noktada ise ForeverSpin’in yarattığı değerin büyük ölçüde tasarım ve iletişimden kaynaklandığını söyleyebiliriz.

SolidSpin, benzerine göre daha sert ve köşeli bir tasarım kullanırken gövde ve ağırlık merkezini daha aşağıda tutuyor. Tabii aralarındaki destek farkının pek çok değişkeni var. Benzer ürünler oldukları için karşılaştırma yapmak yerine sunumlarını inceleyerek doğru ve yanlış yapılan adımları görmek iki proje için de daha naif olacaktır. Neticede iki proje de hedefledikleri tutardan fazla destek alarak başarıyla fonlandı.

https://www.kickstarter.com/projects/651785438/solidspin-spinning-tops/

İki ürünün de küçük hedefler koyarak yola çıkmaları stratejik bir başarı. Böylece hem gerçekleştirme ihtimalleri artıyor hem de Kickstarter’da yüksek oranda fonlandıklarında bu ağı bir market olarak da kullanıyorlar. ForeverSpin ilk ürününü %8696 oranında fonlanarak hayata geçirmiş. Bu ürünler dağıtıma çıktıktan sonra ise ürünü geliştirerek yeniden projelendirmişler. Bu iki ekibin de Kickstarter’ın alternatif kullanış yöntemleri açısından başarılı örnekler olarak not edilmesi gerekiyor.

Görsel; ForveverSpin/Kickstarter