Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
iOS 17.4’ün Yeni Emojileri ve Küllerinden Yeniden Doğan Anka

iOS 17.4’ün Yeni Emojileri ve Küllerinden Yeniden Doğan Anka

iOS 17.4 ile gelecek olan 118 yeni emojinin en dikkat çekenleri arasında alevleriyle birlikte uçan bir Anka kuşu da var.

İlk iOS 17.4 beta sürümünün bir parçası olarak iOS’a yeni emojiler geldi. Yeni eklemeler arasında en dikkat çekici olanlar, alevler içinde bir Simurg namıdiğer Anka kuşu, başlarını yukarı ve aşağı sallayan suratlar, bir dilim limon (misket limonu/lime), özgürlüğü çağrıştıran kırılmış zincir, mantar ve bir dizi yön belirten hareket halindeki insan emojisi.

İlk beta sürümündeki bu yeni emojiler, Unicode’un Eylül 2023 önerilerinden yola çıkarak belirlenmiş.

Tüm aile emojisi tasarımlarında değişiklik

Eklenen 118 emojinin tamamını özetlemek gerekirse; altı yeni emoji konsepti, dört yeni cinsiyet belirtmeyen aile emojisi ve mevcut altı kişi emojisinin yeni yön belirten versiyonlarından oluştukları söylenebilir. Bu da cinsiyet ve cilt tonu farklılıkları hesaba katıldığında 108 yeni emoji anlamına geliyor. Bunların dışındaki 6 emoji ise, haberin başında sıraladığım Anka kuşu, başlarını yukarı ve aşağı sallayan 2 surat, bir dilim limon, özgürlüğü çağrıştıran kırılmış zincir ve mantar. Buna 4 tane de cinsiyet belirtmeyen aile emojileri eklediğinizde yeni koleksiyon toplamda 118 emojiye erişiyor.

Cinsiyet ve cilt tonu farklılıklarıyla sunulan ve yön velirten 108 emoji şöyle guruplanmış:

Sağa Bakan Yürüyen Kişi
Sağa Bakan Koşan Kişi
Diz çökmüş, sağa dönük kişi
Sağa Bakan Beyaz Bastonlu Kişi
Manuel Tekerlekli Sandalyede Sağa Bakan Kişi
Motorlu Tekerlekli Sandalyede Sağa Bakan Kişi

Cinsiyetsiz aile emojileri ise şöyle:

Yetişkin, Yetişkin, Çocuk
Yetişkin, Çocuk, Çocuk
Yetişkin, Yetişkin, Çocuk, Çocuk
Yetişkin, Çocuk

iOS 17.4 beta, tanıtılan bu yeni dört cinsiyetsiz aile emojisinin yanı sıra mevcut tüm aile emoji tasarımlarını da değiştiriyor. Renkli insan emojilerini yan yana görüntülemek yerine, tüm aile emojileri artık gri bir kare simge üzerinde yer alan beyaz silüetlerin farklı kombinasyonlarını gösteriyor.

Yeni iOS emojilerini ne zaman kullanıma sunulacak?

iOS’a bu baharda gelecek olan bu güncellemeler, şu anda yalnızca geliştiricilerin kullanımına sunulmuş durumda. Geçmiş iOS beta gelişmelerinden yola çıkarsak, iOS 17.4’ün son genel sürümünün Mart veya Nisan 2024’te kullanıcılara sunulması muhtemel görünüyor. Ayrıca tasarımlarda son sürümden önce değişiklikler olabiliyor.

 

Görsel: Emojipedia