Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eriyen Gülen Yüzden Disko Topuna iOS 15.4 ile Gelecek 37 Yeni Emoji

Eriyen Gülen Yüzden Disko Topuna iOS 15.4 ile Gelecek 37 Yeni Emoji

iOS 15.4 sürümü; farklı el hareketleri, yüz şekilleri ve nesnelerle birlikte kalıplaşmış cinsiyet rollerine ve ayrımcılığa karşı çeşitlilik sunan 37 yeni emojiyle geliyor.

Unicode Konsorsiyumu’nun onayladığı Emoji 14.0 güncellemesinin ardından iOS 15.4 sürümüyle birlikte 37 yeni emojinin kullanıma sunulacağı açıklandı. Yeni el hareketleri, yüz şekilleri, nesneler, bitkilerle birlikte cinsiyet rolleri kalıp yargılarına, ayrımcılığa karşı farklı cilt tonlarına ve varyantlara yer veren Apple, toplamda 112 yeni karaktere yer vermiş olacak.

Yüz ve el hareketleri çeşitleniyor

iOS 15.4, yeni gelen 7 farklı yüz emojisiyle birlikte iOS 11.1 güncellemesinden bu yana en çeşitli his simgelerini içerecek. Eriyen bir gülen yüz, noktalı çizgi yüz, tuhaf bir selam veren yarım yüz ile birlikte başka çeşitli ifadeler de bulunuyor. Emoji 13.1 güncellemesiyle kütüphaneye eklenen erkek ve kadın sakallı emojilerden sonra şimdi de “Taçlı Kişi” ve “Hamile Kişi” ile birlikte cinsiyetten bağımsız iki yeni emoji güncellenen listeye dahil oluyor.

yüz

Yeni el hareketleri ve işaretler de yüz ifadelerinde olduğu gibi çeşitli betimlemeleri yapmak için kullanılabilecek. Her biri cilt tonu seçenekleriyle gelen yedi yeni emoji arasında Kalp yapan eller, karşıdakini işaret eden parmak, başparmak ve işaret parmağının birleştiği el, sağa, sola, yukarı ve aşağıya bakan el emojileri bulunuyor.

yüz

Farklı ten renklerinin karşılıklı el sıkışabildiği emojiyle çeşitliliğe saygı

2019 yılında eklenen el ele tutuşan farklı cinsten ve ten renginden çiftlerle birlikte çeşitliliğe ve cinsiyetten bağımsız seçeneklere her seferinde ayrı bir parantez açan ve her seferinde farklı varyantlarla çeşitli emojiler sunmak için çaba sarf eden Unicode Konsorsiyumu’nun onayladığı farklı cilt tonlarına sahip el sıkışıma emojisi de Apple’ın yeni emojileri arasında kendine yer buluyor. Güncel sürümde kullanıcılılar iki elin de aynı renkte olduğu ve beş farklı cilt tonunun yer aldığı el sıkışma emojilerini kullanırken yeni sürümle farklı cilt tonlarının karşılıklı el sıkışması mümkün olacak.

Yumurtalı ve yumurtasız olmak üzere iki kuş yuvası, röntgen, koltuk değneği, kaydırak, şamandıra, kavanoz, kimlik kartı, baloncuk, düşük pil emojisi nesnelere gelen yeni tasarımlar arasında. Bitkiler ve Hayvanlar kategorisine gelen mercan, nilüfer emojisiyle birlikte fantastik karakterlere girebilecek yeni bir trol emojisi de iOS 15.4 sürümünde yer alacak.

Emojiler yazının başında da belirttiğimiz gibi iOS 15.4 sürümüyle birlikte gelecek. Tabii beta yazılım olduğu için pek beklenmesede tasarımlarda son sürümden önce ufak değişiklikler olabilir. Maske takarken Face ID kullanma özelliğini de içerek iOS 15.4 beta sürümünün 2022’nin Mart ya da Nisan aylarında kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Görsel: Emojipedia