Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu “Redesign Everything Challenge” Jürisinde

Bigumigu “Redesign Everything Challenge” Jürisinde

Bigumigu Kurucu Ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Pembecioğlu, döngüsel tasarım yarışması Redesign Everything Challenge’ın seçici kurul üyelerinden biri oldu.

Tüm tasarımcıları iklim krizine karşı yaratıcı çözümler geliştirmeye davet eden “Redesign Everything Challenge”ı geçtiğimiz ay sizlere duyurmuştuk. What Design Can Do ve IKEA Vakfı iş birliğiyle düzenlenen küresel yarışma, 13 Mart 2024’e kadar çevrim içi başvurulara açık.

Yarışmayla ilgili bir başka heyecan verici gelişme ise Türkiye’den de bir jüri üyesi olması. Haberin girişinde belirttiğim gibi Bigumigu Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Pembecioğlu seçici kurulda yer alıyor.

“Redesign Everything Challenge”da başvuruların incelenebilmesi için tasarım, iklim yenilikleri, döngüsellik, etki ve yaratıcı girişimcilik konularında uzmanlardan oluşan küresel jüri özenle seçilmiş. Ekip, Mart ayında en yenilikçi ve etkili çözümleri belirleyecekleri sürece başlayarak nihai aday listesini şekillendirecek.

Tasarım ve sürdürülebilirlik alanlarından uzmanlar, girişimciler, yöneticiler ve etkili isimler

Jüriyi tanıtan sayfada, aşağıdaki kısa biyografisiyla birlikte Yalçın Pembecioğlu ve diğer jüri üyeleri hakkında detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.

“Yalçın Pembecioğlu, reklamcılık ve pazarlama alanında uzun yıllara dayanan geniş kapsamlı deneyiminin ardından Türkiye’nin en popüler yaratıcı ilham sitesi Bigumigu’nun kurucu ortağı oldu. Bigumigu’nun Genel Yayın Yönetmeni görevine (2005’ten beri bu görevi üstleniyor) ek olarak, aynı zamanda bir kültür ve trend danışmanı, konuşmacı ve hem fiziksel hem de çevrim içi sanat ve tasarım konuşmalarına ev sahipliği yapıyor.”

Jürideki diğer uzmanların isimleri ve kısaca uzmanlıkları şöyle: Mimar ve Mandacaru’nun kurucu ortağı Bebel Abreu (Brezilya), Tasarım stratejisi ve inovasyon yatırım şirketi olan Quicksand India’nın Kurucu Ortağı Ayush Chauhan (Hindistan), Tasarımcı ve Promotora Nacional DMX’in kurucu ortağı Joanna Ruiz Galindo (Meksika), İş Geliştirme Uzmanı ve Sürdürülebilirlik Savunucusu Wairimu Mwang (Kenya), Endüstriyel Tasarımcı Taina Campos (Meksika), Secrid’de Link Yeni Ürün Geliştirme Lideri Bregtje van den Berg (Hollanda), Kenya İklim İnovasyon Merkezi’nde iletişim, öğrenme ve raporlama görevlisi olan Vincent Ogaya, Secrid’de Sürdürülebilirlik Lideri Robin Foolen (Hollanda), Taller Capital’in kurucu ortağı Loreta Castro Reguera (Meksika), Hindistan’da yaşayan bir İnşaat Mühendisi ve Şehir Planlamacısı olan S.Vishwanath, Kreatif direktör ve tasarımcıdan eğitmenliğe geçiş yapan Marco van Hout, Meksikalı yaratıcı ve girişimci Joab Jimenez, Playo’nun Baş Direktörü Adil Alba (Endonezya) Impact House’ta Etki Danışmanı Tim de Wilde, Endeavour Mentor’u ve Thrust’un kurucu ortağı Luis Herrera, Loopworks Ventures’da direktörlük yapan Wairimu. Malzeme Uzmanı ve Hindistan Malzeme Kütüphanesi’nin Kurucusu Shubhi Sachan, DOEN Vakfı Program Yöneticisi Coen Persijn, Tokyo merkezli tasarım stüdyosu STUDIO BYCOLOR’ın Kurucusu Kaori Akiyama, Hindistan’ın önde gelen mimarlık firması Studio Archohm’un ortağı Mridu Sahai, Secrid’in Şirket ve Straeji Lideri Thomas Boogert, küresel medya evi ve küratöryel ajans STIR’ın Kurucusu ve Baş Editörü Amit Gupta.

Yarışmayla ilgili gelişmeleri, What Design Can Do’nun X hesabı ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: What Design Can Do