Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnternette Bir GIF Kuyusu: #INTERNETFART

İnternette Bir GIF Kuyusu: #INTERNETFART

#INTERNETFART farklı kombinasyonlardan rastgele oluşmuş bir yığın GIF içeren bir deneysel dijital sanat projesi

#INTERNETFART hakkındaki düşünceniz tamamen zevkinize kalmış, internetin en harika ya da en berbat web sayfası adayıyla karşı karşıya olabilirsiniz. Nedenine gelince, internetin olmazsa olmazlarından biri dolu GIF’i altı sütuna ayrılmış şekilde rastgele farklı kombinasyonlarla barındıran bir sayfadan bahsediyoruz. 

Sonsuz bir GIF yığınına maruz kaldığınız sitede kuşkusuz müziğin de sonu yok. Sayısız sanatçının parçalarından örnekleri (sample’ları) bir araya getirerek yaratılan mashup kültürünün hakim olduğu müzik kısmındaysa ağırlıklı olarak türün en meşhur temsilcilerinden Girl Talk‘un “Night Ripper” adlı albümündeki parçalara denk geliyorsunuz. 

Ilk bakışta tamamen geyik amaçlı oluşturulmuş bir sayfa gibi görünse de tüm bu detaylar belli bir politik mesaj içerdiğini de gösteriyor.  Zira sayfanın amacı güzel sanatlar anlamında dijital sanatın varlığını ve telif hakları meselesini sorgulayan bir işleve sahip olmak. 

Mashup kültürü, Girl Talk ve telif hakları meselesi sorgulaması demişken bu konulara değinen 2009 yapımı Rip!: A Remix Manifesto adlı belgeseli de meraklılarına önermeden geçmiyoruz. 

Görseller web sayfasının baş döndürücü rastlantısallığından yakalanmıştır.