Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnternet Bankacılığında Dolandırıcılık Başınıza Ne İşler Açabilir?

İnternet Bankacılığında Dolandırıcılık Başınıza Ne İşler Açabilir?

Berlin finans sektörü federasyonunun güvenli bankacılık kampanyası fili, internet yaşamınızı film şeridi gibi gözünüzün önünden geçiriyor.

Antwerp merkezli ajans Duval Guillaume, Berlin’in finans sektörü federasyonu Febelfin için son derece etkileyici, dahası korkutucu bir reklam filmi yarattı; ‘See How Easily Freaks Can Take Over Your Life’. Filmin amacı internet bankacılığında güvenliğe ne kadar dikkat etmeniz gerektiğini anlatmak ve kuruluşun daha güvenli internet bankacılığı için yürüttüğü kampanyayı duyurmak.
Filmde tüm kişisel bilgilerini Facebook’ta paylaşan ve sıradan, mutlu bir hayat yaşayan Tom’un yerine geçen biri finansal verilerini internet üzerinden çalmakla kalmaz, tüm hayatını çalmaya karar verir.

Your hole life is online and before you know it, someone like me takes it over”. sözüyle biten reklam bundan sonra internet bankacılığında güvenliğe daha fazla önem vermem için yeterince korkuttu.
Çünkü internet bankacılığı esnasında dolandırıcılık gittikçe artıyor. Yalnızca bu yılın ilk çeyreğinde toplamda 1.3 milyon euro ederinde 473 dolandırıcılık vakası yaşandı.