Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reklam Sektörü Çalışanları Sendikalaştı

Reklam Sektörü Çalışanları Sendikalaştı

Sektörde artık bir şeylerin değişmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varan reklamcılar, sendikalaşarak Reklamcılar Platformu'nu kurdu.

Sinema Televizyon Sendikası çatısı altında örgütlenen reklam sektörü çalışanları, sektörde yaşadıkları sorunları duyurmak ve çözüm üretmek amacıyla Reklamcılar Platformu‘nu kurduklarını duyurdular. Geçtiğimiz hafta sonu Beyoğlu’nda bulunan Postane İstanbul’da ilk kez bir araya gelen platform kurucuları, “Reklamcıların Fikir Birliği” adlı kuruluş bildirilerini de kamuoyu ile paylaştı.

Platformun kuruluş amacı sektör çalışanlarını temsil etmek, çalışma şartlarını iyileştirmek, işçi haklarını savunmak, yaşanabilir çalışma ortamını sağlamak ve sektöre itibarını yeniden kazandırmak olarak açıklandı. Reklamcılar Platformu Yönetim Kurulu Şebnem Bayraktar, Serhat Varan, Yiğit Uysal, Melih Ediş, Gülşah Batıbeki, Onur Ali Kutluer ve Cüneyt Özalp’tan oluşuyor. İlk genel kurul toplantısını 2023 ıylı içinde yapmayı planlayan platform, toplantının hemen ardından yeni üyeleri kabul etmeye başladı.

Reklamcılar Platformu web sitesinde yer alan “Fikir Birliğine Katıl” adlı üyelik formunu doldurarak başvuru sürecini tamamlamış tüm sektör çalışanları Sinema Televizyon Sendikası çatısında yasal olarak sendikalı sayılacak. Platform üyeleri ücretsiz hukuki destek, şartlar oluştuğu takdirde toplu iş sözleşmesinden yararlanma, tüm hukuki hakların sendika aracılığıyla savunulması, işçi ve iş sağlığı güvenliği gibi sendikal haklardan yararlanabilecekler.

Görseller: Reklamcılar Platformu, Twitter, Instagram