Marshmallow Laser Feast’i birkaç yıl önce sanal orman deneyimi Forest ve In the Eyes of an Animal isimli projeleriyle keşfetmiştik. Londra merkezli yeni medya stüdyosu, Forest’ta ormanı dev bir interaktif enstrüman olarak ele almış, In the Eyes of an Animal’da ise izleyiciyi sanal gerçeklik cihazlarıyla, ormanda bir hayvanın gözünden tura çıkarmıştı. Geçtiğimiz yıl ise bu stüdyoya ait iki önemli yerleştirmeyi OMM’da deneyimlemiş ve stüdyonun yaratıcı yönetmeni Ersin Han Ersin’le bu çalışmalar üzerine konuşmuştuk. Marshmallow Laser Feast bu defa da The Tides Within Us ile bizleri insan bedeninin içinde yolculuğa çıkarıyor.
The Tides Within Us, insan bedeninin sınırlarını araştırıyor
Marshmallow Laser Feast The Tides Within Us projesi için tıbbi bilgi işlemde endüstri lideri olarak anılan Fraunhofer MEVIS ile iş birliği yapmış. Bu iş birliği çağdaş sanat alanında sanatçıların ve bilim insanlarının iş birliğinden nasıl ürünler çıkacağını gözler önüne seriyor.
Fraunhofer MEVIS de tıpkı Marshmallow Laser Feast gibi kendi alanında fark yaratmayı hedefleyen ilginç bir şirket. Sanırım bu iş birliğinin nedenini anlamak adına bu şirket hakkında bir parantez açmamda fayda var. Bremen merkezli Fraunhofer MEVIS, görüntü destekli erken teşhis, görüntü kılavuzlu terapi ve tedavi için tıbbi yazılım çözümleri geliştiriyor. Misyonu; tıbbi görüntüleme, görüntü kılavuzlu terapi ve sağlık hizmetleri bilişimi arasında köprü kurarak sağlık hizmetlerini ilerletmek. Tıpta makine öğrenme, derin öğrenme, yapay zeka, insan-bilgisayar etkileşimi ve kullanıcı deneyimi mühendisliği gibi teknolojileri kullanıyorlar.
The Tides Within Us temel olarak kardiyovasküler sistemdeki oksijen akışını araştırıyor. İnsan vücudunun resmini statik bir nesne olarak değil akışkan bir oluşum olarak tasvir ediyor. Bu akış halindeki görsellik, canlı bedenin nerede başladığının ve nerede bittiğinin sınırlarını sorguluyor. Cildimizin transparan bir katmana dönüştüğünü hayal ediyor ve altta duran daha derin bağlantıları ortaya koyuyor.
Marshmallow Laser Feast’ten kurucu ortak Barnaby Steel’in öne çıktığı projede Erik Ferguson ve Natan Sinigaglia da katkıda bulunan isimler olarak sıralanıyor. Fraunhofer MEVIS ekibinde yer alan isimler ise Prof. Matthias Günther, Sabrina Haase, Bianka Hofmann, Alexander Köhn, Hanne Ballhausen, ve Mathias Neugebauer. Müzik ve ses tasarımı ise JJBulley’e ait.
Yerleştirme, York Art Gallery’de 21 Ekim 2020’de açılacak olan Human Nature başlıklı grup sergisinin bir parçası olarak ilk kez sergilenecek. Sergi 24 Ocak 2021’e kadar devam edecek.
Görsel: Instagram