Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Infinite Arcade ile Her Çocuk Bir Oyun Tasarımcısı

Infinite Arcade ile Her Çocuk Bir Oyun Tasarımcısı

Tinybop tarafından geliştirilen mobil uygulama, çocuklara 90'ların oyun mekaniklerini eşliğinde kendi oyunlarını tasarlamalarını sağlıyor.

Video oyunları sadece çocuklar için değildir. Sadece yetişkinler için de değildir. Hele hele sadece erkekler için hiç değildir. Video oyunları herkes içindir ve herkesin hayal gücünü zenginleştirmesi için oradadır. Oyunlar bize ilham verirken, dijitalleşen dünya içinde “Ver eline tableti oyalansın.” minvalindekiler düşünceler de tam tersi etkiyi gösterebiliyor. Çünkü çocuklar oyun oynayarak geleceği deneyimleyebiliyor.

Tinybop isimli mobil oyun geliştiricisi analog oyunların sunduğu yaratıcılığı ve tasarlama becerisini The Infinite Arcade isimli uygulamasına aktarmayı başarmış. Sandbox denilen uçsuz bucaksız ihtimalle bezenmiş oyun modelini 90’ların oyun tarzları ve mobilin geniş erişilebilirliğiyle birleştirmiş. Böylece çocuklar kendi oyunlarını kendilerini tasarlayıp, oynayabiliyorlar.

Seviye editörü gibi çalışan arayüz içerisinde karakterimizin basacağı, zıplayacağı ve prensesi kurtaracağı noktaları seçmek bizim elimizde, fakat aynı şekilde düşmanların konumu ve yaratacağı engeller de bizde. Bu nedenle oyunu bitirmek değil her seferinde daha güzel kurgulamak, gerçek mücadeleyi yaratıyor.

iOS için geliştirilen The Infinite Arcade’e buradan erişebilirsiniz.

Görsel: Tinybop