Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İhtiyaca Göre Şekil Değiştiren Okul Sırası

İhtiyaca Göre Şekil Değiştiren Okul Sırası

Eğitim inovasyon şirketi D2L, sunduğu kişiselleştirilebilir öğrenim biçimlerine dikkat çekmek için şekilden şekle giren bir okul sırası yarattı.

Öğrenim biçimleri, teknolojinin sunduğu imkanlar sayesinde büyük değişimler geçirdi. Değişmeyen en temel araçlar ise çalışma masaları/sıralar. İster okulda ister evde eğitimden bahsedelim, uzun süre hareketsiz oturmanın vereceği rahatsızlığı önleyecek her şey konsantrasyonu artıran bir etken. Evden çalışanlara sunulan yenilikler de bu mobilya konusunun önemini büyük ölçüde ortaya koydu. Çalışırken hepimiz iyi konsantre olabileceğimiz, bel ve diz ağrılarıyla kıvranmayacağımız bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Okullar söz konusu olduğunda ise maalesef böyle bir konfor nadiren sağlanabiliyor. Küresel eğitim inovasyon şirketi Desire2Learn (D2L), okul sıralarını alışılmışın dışında bir yaklaşımla yeniden hayal ederek bu konuya dikkat çekiyor.

Benzersiz öğrenciler, benzersiz ihtiyaçlar

D2L bu çalışma masası için yaratıcı ajans Zulu Alpha Kilo ile iş birliği yapmış. Masa, müfredat ve öğrenme yollarının her öğrencinin ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilebildiği D2L’nin platformlarına benzer şekilde çalışıyor. Farklı şekiller ve boyutlar alabiliyor; isteğe ve ihtiyaca göre uyarlanabiliyor.

şekilden şekle giren okul sırası

Ajans, bu uyarlanabilir masanın tasarımı için ünlü endüstriyel tasarımcı Miles Keller’ın uzmanlığından yararlanmış. Keller, mükemmel okul sırasını yaratmak için öğretmenlerden ve öğrencilerden gelen geri bildirimlere göre hareket etmiş.

İskandinav ahşabından yapılmış menteşeli paneller sayesinde masa değişken ve hareketli bir yapıda sahip. Sırt üstü uzanarak okumayı tercih eden öğrenciler, çiftler halinde çalışmayı tercih edenler veya her gün farklı bir kurulum isteyebilecek olanlar dahil herkesin ihtiyaçlarına cevap verebiliyor.

“Her çocuk için farklı olan bir masa bu. Çünkü her çocuk farklı. Biraz iyileştirmeler yaptıktan sonra dünyanın her yerinde, sınıflarda buna benzer sıralar görebileceğimizi umuyorum,” diyor Keller.

D2L CEO’su John Baker ise tasarımla ilgili şu açıklamayı yapmış: “D2L’e her zaman, her öğrencinin benzersiz olduğu ve öğrenme platformlarının da benzersiz olması gerektiği şeklindeki basit fikir rehberlik etmiştir. Doğru araçlarla ve eğitimcilerle iş birliği yaparak öğrenme yolculukları boyunca insanlar için anlamlı öğrenme anları yaratmalarına yardımcı olabiliriz.”

şekilden şekle giren okul sırası

Görsel: Zulu Alpha Kilo