Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Honest Tea Amerikalıların Dürüstlük Derecesini Ölçüyor

Honest Tea Amerikalıların Dürüstlük Derecesini Ölçüyor

Amerika'da 50 eyalette 61 noktada kurulan pop-up mağazalar ve internet sitesi üzerinden marka dürüstlük indeksi çıkarıyor.

Tüketiciyi sınamak enteresan bir marka iletişimi yöntemi.

Doğal ve sağlıklı olduğu için çok tercih edilen soğuk çay markası Honest Tea sosyal bir deney ile Amerikalılar arasında, her ulusa hatta her şehre ayrı ayrı dürüstlük indeksi hazırlıyor.
Hiçkimse bakmazken, bir çalışanı olmayan pop-up mağazalar açıyor şehir merkezlerine, Amerika’da 50 eyalette 61 noktaya ve içeriyi Honest Tea çaylarla dolduruyor. Fiyatının 1 dolar olduğu afişlerle belirtilen çaylar öyle orta yerde, yolunuzun üstünde duruyor. Bir tane alıp gider misiniz, yoksa kutuya 1 dolar atar mısınız?
Marka katılımcıların lokasyonu, görünümü ve de cinsiyeti üzerinden bir mobil uygulama üzerinden takip yardımıyla da çıkarımlar yapıyor.

internet sitesi üzerinden şöyle bir oyun da oynayabiliyorsunuz:
Bu araştırmayı marka 4 yıldır yapıyor. Sonuçlara göre kadınlar %95 oranla, %91 orana sahip erkeklerden daha dürüst. Grup içindeki insanlar birey olarak var olan insanlardan daha dürüst. Sakalsız, traşlı görünümdeki erkekler %93 oranla, kirli sakallı erkeklerin %88 dürüstlük oranına bakıldığında daha dürüstler. %95 ve %91’lik oranlarla sarışın insanlar daha koyu saçlı insanlardan dürüst.
Şişeye 1 dolarlık ücreti 11 bin katılımcının %92’si vermiş. En dürüst katılımcılar Alabama ve Hawaii’den çıkmış. En az dürüst de Washington DC’den.
Ürünün içindeki maddeler konusundaki şeffaflık ve dürüstlük üzerinden tüm iletişimini yapan bir marka dışında herhangi bir markanın böylesine katı bir kampanyayı sürdürebileceğini sanmıyorum.