Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Heinz Kutularını Hayatın Getirdiklerine Göre Yeniden Yaratan Geoff’un Öyküsü

Heinz Kutularını Hayatın Getirdiklerine Göre Yeniden Yaratan Geoff’un Öyküsü

Heinz Avusturalya, farklı boy ve gramajlardaki yeni konserve kutularını 3 dakikalık sevimli bir canlandırma filmle tanıtıyor.

Marka mirası, simgeleşmiş ambalajları ve popüler kültür içinde edindiği yerle Heinz, reklam dünyasının en ikonik markalarından biri. Markanın en bilinen ürünü ketçapsa, bir diğeri de senelerdir değişmeyen kutusuyla “Beanz” fasulyedir herhalde. Böyle bir ürünün ambalaj değiştirmesi bile başlı başına haber tabii. Hele ki bunun duyurusu nefis bir kampanyayla yapılıyorsa.

Kraft Heinz Avusturalya;  yaptığı araştırma sonucunda Avusturalyalı tüketicilerinin taleplerini incelemiş ve radikal bir kararla, Beanz’in ambalajında boyut ve gramaj anlamında bir değişikliğe gitmeye karar vermiş. Y&R Yeni Zelanda da bu atılımı duyurma görevini üstüne almış ve ortaya bir senelik br çalışmanın ürünü olan, dünya tatlısı bir canlandırma film ve onun çevresinde şekillenen “A Can Size For Every Aussie” (Her Avusturalyalı için bir konserve boyu) isimli bütünleşik bir kampanya çıkmış.

Kampanya kapsamında yenilenen ambalajlarda Heinz logosu yerini kutuyu tanımlayan bir cümleye bırakmış. Bu ambalajların geçici olduğu söyleniyor ama ne kadar süreyle kullanılacaklar ya da tepkilere göre kalıcı olma ihtimalleri var mı henüz bir açıklama yok. Bua göre yeni Beanz’ler şöyle: Bir kişilik (The One For One, 220 gram), iki kişilik (The One for Two, 300 gram), herkes için (The One For All, 555 gram) ve küçük boy (The Lil’ One, 130 gram). Film de bu ambalajların nasıl ortaya çıktığını tatlı bir hikayeyle anlatıyor.

Film, çocukluğundan beri Heinz Beanz’e tutkuyla bağlı Geoff’un hikayesini işliyor. Geoff, büyüyor ve hayallerinin işini kaparak Heinz’da inovasyon bölümünde işe başlıyor. Orada çalışırken hayatının farklı dönemlerinde farklı konserve kutuları ihtiyacı ortaya çıkıyor, o da inovasyondan sorumlu müdür olarak, bunlara göre yeni kutular tasarlıyor. Bekarken, bir kişilik, açıldığında fazla gelmeyecek bir kutu gerekiyor . Evlenince iki kişilik bir kutu istiyor. Çocuklar gelince daha da büyüğü lazımken, çocukların atıştırmalıklarında kullanmak üzere en küçük kutu lazım oluyor. Geoff’un hayatı çocukluğundan büyümeye, ilk işinden ilk aşkına, evlilikten çocuklarının doğumuna ve büyüyüşüne doğru ilerledikçe hem kutular tanıtılıyor, hem de Heinz’in bir marka olarak hayat içerisindeki yeri ortaya konmuş oluyor.

“Up” Filmini Hatırlatan Kareler

3 dakikalık canlandırma film; hem sevimli bir canlandırma, hem göz yaşartacak, duygusal bir hikaye, hem de ürün tanıtımı… Tek kelimeyle nefis, adeta bir Pixar filmiymiş gibi bir özenle hazırlanmış. Zaten genel havası “Up” filminden esintiler yaşıyor. Aşk, zamanın geçişi ve hayatın ilerleyişinin işlenişi; Up’ın karı-kocanın öyküsünü anlatan meşhur kurgusuna benziyor.

Film; sinema ve dijital ortamda yayına girdi. Filmin kısa versiyonları, kutuları tek tek tanıtmak için satış noktalarında, televizyonda ve internet üzerinde kullanılacak.

Künye:
Reklamveren: kraft Heinz Avusturalya
Reklam Ajansı: Y&R, Yeni Zelanda
Yetkili Yaratıcı Yönetmen:  Josh Moore
Planlamadan Başkanı: Yardım Jono Key
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Tom Paine
Reklam Yazarı / Sanat Yönetmeni: Ellen Fromm
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Katie Loverich
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Heike Middleton
Tasarım Bölüm Sorumlusu: James Wendelborn
Yapımcı: Sacha Moore, Liz Rosby
Yapım: Assembly
Yönetmen: Damon Duncan
Teknik Yönetmen: Rhys Dippie
Yönetici Yapımcı: Amanda Chambers
Karakter Tasarım: Josh Fourt-Wells
3b Sanat: Geoff Kirk Smith, Katie Naeher, Craig Speakman, Craig Baxter, Alex McLeod, Damon Duncan, Rhys Dippie, Josh Fourt-Wells, Marcos Godoy, Anastasia Fileva, Andrii Kryvuila, Gustavo Soares, Alex Scollay, Patrick Blades
Çevre Tasarım: Scotty Wilson
Compositing: Rhys Dippie
Grade: Pete Ritchie
Ses: Franklin Road
Kompozisyon: Mahuia Bridgeman Cooper
Ses Tasarım: Shane Tapari
Yönetici Müzik/ Ses Yapımcısı: Jonathan Mihaljevich
Medya: Spark Foundry
Yatırımcı: Keily Brown
Dijital Yönetmen: Taylor Svarc
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Marissa Taylor
Müşteri İlişkileri Koordinatörü: Chelsea Caddey

Görsel: Vimeo