Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Harika Filmler Harika Seyirciyi Hak Eder

Harika Filmler Harika Seyirciyi Hak Eder

Film üzerinden eğitimler veren İngiliz yardım derneği Into Film, korsan sektörüne dikkat çeken bir reklam filmi yayınladı.

Bir filme emek veren herkes, filmin izleyiciyle buluştuğu anda yaratacağı etkiyi görmek ister. Yalnızca yönetmeni ya da başrol oyuncusu değil, senaristinden ışıkçısına, kostümcüsünden setteki çaycısına kadar herkes filmin seyirciyle buluşmasını dört gözle bekler. Hele de bu buluşmada film, izleyicinin beğenisini kazanırsa, bu filme emek veren ekibin değmeyin keyfine… Mesela, Nuri Bilge Ceylan‘ın sekizinci filmi Ahlat Ağacı, Cannes Film Festivali’nde 16 dakika ayakta alkışlandığında ülkece gurur duymamıza sebep olmuştu.

İzleyicinin tepkisi emeğin karşılığıdır

Compulsory prodüksiyon şirketinin de Into Film organizasyonu için hazırladığı bu dramatik reklam filmi tam da dikkatleri filme emek veren kişilerin seyirciyle buluşmayı beklediği o büyülü ana çekiyor. Yönetmenliğini Dario & Dom‘un, yapımcılığını ise Londra merkezli Compulsory‘nin üstlendiği bir buçuk dakikalık reklam filminde, iki kardeşin evde boş oturup sıkılmak yerine bir senaryoyu hayata geçirişlerini izliyoruz. Çocukların yetersiz ekipmanlarına rağmen yaratıcılıklarını kullanarak hazırladığı set dekorları, kostümleri ve hatta görsel efektleri takdire şayan. Çocuklar büyük emek vererek hazırladıkları “The Greatest Adventure” isimli filmlerinin prömiyerini, evlerinin arka bahçesinde özenle hazırladıkları sahnede gerçekleştirmek istiyor. Ancak, maalesef çocukların anne ve babası filmi çocuklarla birlikte bahçede izlemek yerine evde buldukları tabletten izleyerek çocukları büyük hayal kırıklığına uğratıyor. Filmin yönetmenleri Dario & Dom’un belirttiği üzere Into Film’in bu reklam filmiyle amacı özellikle genç neslin (Gen Z) iPad’ler ve dijital teknolojilerle aşırı derecede maruz kaldığı, günümüz korsan film sektörüyle ilgili endişelere ve sorunlara dikkat çekmek. Intro Film bu reklam filmini İngiltere’deki Everyman Sinemaları‘nda izleyicilerle buluşturuyor. 

Künye:
Prodüksiyon Şirketi: Compulsory
Yönetmen: Dario & Dom
Baş Yapımcı: Kadri Mahmoud
Yapımcı: Islay Leefe-Griffiths
Görüntü Yönetmeni: Joel Honeywell
Yazı İşleri: Final Cut
Editör: Paul Moth
Görsel Efekt Prodüksiyonu: The Mill
Yapımcı: Nikki Clifton
Renk: The Mill
Renklendiren: Alex Gregory
Renk Prodüksiyon Koordinatörü: Sam Wood
Renk Asistanı: Dan Levy

Görsel: Vimeo, Instagram