Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Netflix ve Alfonso Cuarón’dan Öze Dönüş Filmi: ROMA

Netflix ve Alfonso Cuarón’dan Öze Dönüş Filmi: ROMA

Gravity, Children of Men, Y Tu Mama Tambien gibi filmlere imza atmış, Oscar ödüllü yönetmen ve yazar Alfonso Cuarón'un bugüne kadarki en kişisel projesi olarak geçiyor ROMA.

Netflix, söz konusu içerikse adım atmaktan geri durmuyor. Zaten geri durmaması da gerekiyor. Bir çevrimiçi akış servisi olarak içerik üretmeyi bırakırsa tükenmeye başlar. Kum saatini her zaman yeni içeriklerle doldurmamalılar bu yüzden. Daha evveliyatında Deadpool ve Michael Bay ekibiyle film çekeceklerinden bahsetmiştik. Şimdi de Netflix, Alfonso Cuarón imzalı yeni filmi ROMA’nın resmi fragmanını paylaştı!

Bizi Büyüten Her Şeye Selam Olsun!

Yerçekimi (Gravity), Son Umut (Children of Men), Y Tu Mama Tambien gibi filmlere imza atmış, Oscar ödüllü yönetmen ve yazar Alfonso Cuarón’un bugüne kadarki en kişisel projesi olarak geçiyor ROMA. Hikaye, Meksiko’nun orta sınıftan ailelerin yaşadığı Roma mahallesindeki bir evde hizmetçi olarak çalışan genç Cleo’yu (Yalitza Aparicio) konu alıyor. Cuarón bu filmi kendisini yetiştiren kadınlara bir sevgi mektubu gibi düşünerek hayata geçirmiş.

Yönetmen filmde kendi çocukluğunu anımsayarak 1970’lerin çalkantılı siyasi ortamındaki sosyal hiyerarşi ve aile içi çatışmaların canlı ve duygusal bir portresini çiziyor. ROMA, Alfonso Cuarón’un 2013’te büyük ses getiren filmi Gravity’den bu yana ilk projesi. Filmin siyah beyaz olmasıysa harika bir görsel doku katıyor. Bakalım, kim bilir, bu film Netflix’in Oscar ve birçok ödüldeki 12’den vuran işi olabilir. Film şimdiden New York Film Festivali’nde Centerpiece gösterimine seçildi bile. Ayrıca Toronto Film Festivali’nde de seçildi.

Yönetmenin bir süredir gitti tür olan bilimkurguyu bırakması ve özüne yani Meksiko’nun ara sokaklarına dönmesi ise insanın kalbine dokunuyor. Çünkü bir kişinin öze dönüş hikayesi her zaman büyüdüğü yerle ve kendisiyle hesaplaşmasıdır. Ve bunu bir ilk gençliğinde yapar, bir de yeniden dönmeye hazır olduğunda.

Cuarón’a göre zaman ve mekan bizi sınırlandırır ama aynı zamanda kim olduğumuzu da belirler. Böylece aynı mekanları paylaştıklarımız ve birlikte zamanın akışına kapıldıklarımızla aramızda açıklanması güç bağlar oluşturur. Filmin fragmanını izlerken ilham veren ve etkileyecek bir film izleyeceğinizi anlayabiliyorsunuz. Fragman ağızlara bal çalıyor. IMDB’ye göre film 14 Aralık’ta ABD’de gösterime açılacak ama dünya ile aynı anda mı olur bilinmez.

Görsel: YouTube