Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
H.P. Lovecraft’a Adanmış Çizgi Roman Projesi

H.P. Lovecraft’a Adanmış Çizgi Roman Projesi

Büyük çizgi roman yayınlarından çizerler, okült korku edebiyatının yaratıcısı H.P. Lovecraft’ı referans alan yeni bir eser oluşturuyor.

Kurgu edebiyat içerisinde J. R. R. Tolkien’in dünyamıza kattığı Hobbit’ler, Elf’ler ve maceralar kadar H.P. Lovecraft’ın yarattığı korku ve kozmisizm dünya tasarımı da bir o kadar geniş ve önemlidir. Tolkien fantastik kurgu eserleri yayınlarken, Lovecraft insanlığın kontrol edemediği korkulara ve mitlere değinmiştir. Bu iki isim de farklı alanlarda ürettikleri edebi eserlerle nesiller boyunca hem okurları hem de yazarları etkiledi. 

Cthulhu’nun Çağrısı
(The Call of Cthulhu, 1926), başta olmak üzere yarattığı evrende açıklanamayan bilgiler, insanlığı etkileyen insandışı varlıklar, bilim, din, kader gibi temaları sıkça kullanmıştır. Cthulhu isimli doğa üstü kadim yaratık tarafından kontrol edilen bir düzen içerisinde insan bireyselliğinin küçüklüğünü görebiliyor. Ve yarattığı evren içerisinde bu canlı sadece birkaç kez görünüyor. Bunun dışında referanslar ve betimlemelerle olaylar tasvir ediliyor. Hiç görünmeyen bir canlının yarattığı mite karşı doğan korkuyu aktaran Lovecraft, bilim kurgu ile korkuyu birleştiren ilk yazardır. Kendi döneminde hak ettiği saygınlığı göremeyen Lovecraft; günümüzde Stephen King ve Neil Gaiman gibi dünyaca tanınan isimlerle birlikte pek çok yaratıcı zihne ilham vermiştir.

Bu yıl Syfy kanalında yayına başlayan zombi temalı dizi Z Nation’ın yaratıcısı Craig Engler, Lovecraft için farklı bir karakter konsepti düşünerek bunu Kickstarter’da paylaşmaya karar vermiş. Çizgi romana da ismini veren ana karakter Lovecraft’ı Engler; doğa üstü güçler, Cthulhu mitosu içerisinde kötülüklerle mücadele veren bir anti-kahraman olarak tasarlamış.

Hikayenin çizim ve mürekkep kısmında Mervel ve DC için çalışmış ve şu anda
Grimm’in çizgi roman adaptasyonunu yapan Daniel Govar yer alıyor. Renklendirmeleri Dark Horse, Dynamite, IDW yayınevleriyle çalışan Mat Lopes üstleniyor. Kapak sanatçısı görevine de Valiant Comics bünyesindeki bir sanatçı olan Lewis LaRosa gelerek ekip tamamlanmış oluyor.

https://www.kickstarter.com/projects/4480776/lovecraft-the-blasphemously-large-first-issue/

Kampanya bitimine 12 gün kala %361 destek toplayan çizgi roman projesi Lovecraft, farklı tatları birleştirerek oluşan alternatif bir doğaüstü macera hikayesi olma yolunda ilerliyor. Etkileyici çizimleri ve atmosferi bünyesinde bulunan öğelerle birleşince ortaya dikkat çekici bir proje çıkıyor.

Görsel; Kickstarter