Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
British Airways’ten Duygusal Kampanya

British Airways’ten Duygusal Kampanya

British Airways, göçmenlerin evlerine olan özlemine dokunan bir kampanya ortaya çıkarmış.

Kanada, yaklaşık 3 milyon Hindistan’lı göçmene ev sahipliği yapıyor. Bu kadar büyük bir popülasyonun varlığını farkeden British Airways de, insanların evlerine olan özlemine dokunan duygusal bir kampanya orataya çıkarmış.

Kampanya dahilinde hazırlanan 4 dakikalık videoda, Kanada’da yaşayan Hindistan’lı bir kadın olan Chitra’nın, Hindistan’daki büyükannesine ziyarete giderken yaptığı ufak sürpriz anlatılıyor. En büyük isteklerinden birinin Chitra’yı evli görmek olduğunu söyleyen büyükannesini müstakbel nişanlısı ile tanıştırmaya giden genç kadının hikayesi aile, sevgi, kültür ve evin gerçek anlamını sorgulatıyor.

Video Chitra’nın ”Kaç senedir oradan uzakta olduğum hiç farketmez, benim için evim her zaman Hindistan olacak” sözleriyle bitiyor.

Kampanyanın güzel tarafı ise sadece online içerikten oluşmuyor olması. Havayolları ayrıca Hindistan’a olan uçuşlarında yolcularına daha eve varmadan kendilerini evde hissetmeleri için Bollywood filmlerinden, geleneksel Hindu kıyafetli hosteslere kadar uzanan gerçek bir “Hindistan Deneyimi” yaşatmayı vaadediyor.

Kampanya dahilinde düzenlenen yarışmayla Twitter’dan #WelcomeOfHome hashtagi ile kendilerine evi hatırlatan fotoğraflarını paylaşan kullanıcılar arasından bir kişiye gidiş-dönüş uçak bileti hediye edilecek.

Künye

Ajans: BBH, Londra

Yaratıcı Yönetmen: Ewan Paterson

Prodüksiyon Şirketi: Stink

Yönetmen: Wilkins and Maguire

Post Prodüksiyon: Electric Theatre Collective

Görsel: Youtube