Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Guacamole Sosu İçin Hazırlanan Avokadolar

Guacamole Sosu İçin Hazırlanan Avokadolar

BBDO San Francisco ajansının, Wholly Guacamole şirketi için hazırladığı kampanyada olgunluğun farklı evrelerindeki avokadolar bulunuyor.

Meksika’ya özgü sos guacamole, ülke sınırlarını aşan bir üne sahip. Özellikle son zamanlarda ülkemizde de pek çok yerde tarifi bulunan sosun bu kadar ünlenmesinin sebebi içerisinde bulunan ana malzemeden kaynaklanıyor; Avokado. Avokadonun sağlıklı olmasının yanında tadının güzel olması, yağının faydalı oluşu ve içerdiği lifler sebebi ile birçok yemeğe eşlik edebilecek bir sos ortaya çıkıyor. Tabii sosu yaparken de avokadoların tam olgunlaşmış evreye gelmesi gerekiyor.

Amerikalıların yüzde 38 guacamole sosu yapmak istemesine rağmen avokadoların hazır ya da olgun olmayışından ötürü sosu yapamazken, kullanılan avokadoların yüzde 70’i kullanılamaz duruma geldiği için tamamı kullanılamadan atılıyor. Buruşmuş yumuşamış veya daha hazır hale gelmediği için oldukça sert olan avokadoları animasyon filmi ile gösteren şirket, avokadoların tahmin edilemez olgunlaşma evresine dikkat çekmek istiyor.

Olgunluğunun çeşitli evrelerindeki avokadolar

ABD merkezli soğutulmuş sos satışı yapan Wholly Guacamole “All Real. No Drama” (Hepsi gerçek. Dramaya gerek yok.) adlı reklam çalışması ile avokadonun farklı evrelerindeki hallerini bir animasyonla canlandırıyor. BBDO San Francisco, Wholly Guacamole markasının en uygun avokadoları seçtiğini göstermek için bir animasyon filmi hazırladı. Ajans kampanyayı bir dizi afiş ve sosyal medya reklamları ile destekliyor. Animasyon filminin yapımını Mill+ üstlenirken yönetmenliğini Matt Darnall yaptı. Animasyonda, kullanıma hazır olgunlaşmış avokado, kalın dış kabuğunun altında yumuşamış ve hafif kararmış avokado, çekirdeğinden kurtulamamış yarım avokado ve olgunluk evresini çoktan geçmiş ve yumuşamış bir avokado bulunuyor.

Wholly Guacamole şirketinin kıdemli marka müdür Diana Pusiri, avokadoların sos için uygun olgunlukta olduğunu anlamanın bir kumar olduğuna vurgu yaparken, markalarının insanları bu telaşlı süreçten kurtardıklarını söylüyor. Kampanya ile birlikte avokadoların sinir bozucu durumlarını gösterirken, tüketicilerin her yerde ve her an hazır bir şekilde en iyi guacamole sosuna ulaşılabileceği anlatılıyor.

BBDO San Francisco’nun hazırladığı animasyon filmi ve afişleri aşağıda bulunurken, 2018 yılında haberini yaptığımız bir diğer avokadolu animasyon filmi The Pits’e buradan ulaşabilirsiniz.

Künye

Müşteri: Wholly Guacamole
Ajans: BBDO San Francisco
Baş Yaratıcı Yönetici: Matt Miller
Kıdemli Yapımcı: Christina Herman
Yapım: Mill+
Yönetmen: Matt Darnall
İdari Yapımcı: Brian Smego
VFX Yapım: The Mill
Renklendirme: The Mill
Editör: Charlotte Carr & Al Benoit

Görsel: Youtube, BBDO San Francisco