Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mantarların Büyüme Sürecinden Mikroskobik Manzaralar

Mantarların Büyüme Sürecinden Mikroskobik Manzaralar

Beauty of Science, The Rise of Molds adlı yeni filminde mantarların dünyasına odaklanıyor ve 4 farklı mantar türünün büyüme sürecini aktarıyor.

2016’da kurulan Beauty of Science (BOS), bilimsel içerikleri sanatsal bir sunumla aktaran eşsiz bir kaynak olarak tüm dünyada ilgi topluyor. Tuz kristallerinin desenlerine odaklanan The Arctic, kimyasal tepkimeleri şiirsel bir dille aktaran Envisioning Chemistry ve suda çözünen M&M’s’leri çektikleri 4K filmle kendilerine yer vermiştik. Şimdi de mantarların büyüleyici dünyasını yakından görebileceğimiz time-lapse film The Rise of Molds var sırada.

The Rise of Molds, hayatımızın önemli birer parçası olan 4 mantar türünü mercek altına alıyor

The Rise of Moulds, süper makro lensle dört farklı mantar türünün dünyasına odaklanan 2 dakikalık bir film. Bu mantar türleri; Rhizopus, Aspergillus niger, Aspergillus oryzae ve Penicillium olarak sıralanıyor. Yavaş yavaş filizlenen mantarlar; açık renkli cılız sürgünlerden koyu renk yoğun dokulara dönüşüyorlar yavaş yavaş.

Videonun sonundaki açıklamaya göre bu mantar türlerinin her birinin yaşamımızda ayrı bir yeri var. Rhizopus, tatlı pirinç şarabı ve soya peyniri yapımında; Aspergillus niger ise sitrik asit, sake ve sirke yapımında kullanılıyor. Aspergillus oryzae kırmızı biber sosu, soya sosu ve tempeh yapımında; Penicillium da penisilin yapımında ve bazı peynir türlerine lezzet kazandırma amaçlı kullanılıyor.

The Rise of Molds The Rise of Molds

Görsel: YouTube