Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’dan Project Glass

Google’dan Project Glass

Geçtiğimiz yıl dedikoduları başlayan bir konuydu: Google'ın head-up display denilen, gözümüzün önüne gelen bir ekranla gerçek hayata bilgi aktaran bir katmanlı gerçekliği hayata geçiren ürün geliştirmekte olduğu.

Hatta SXSW Interactive'de Kiip'in kurucusu Brian Wong'un bu ürünün gerçekten geliştirilmekte olduğunu haber verdiğini de yazmıştım hatırlarsanız.

Google bugün Project Glass adlı bir video ile projenin vizyonunu tanıttı. Video sonunda belirtilen g.co/projectglass adresini de Google Plus hesabına bağlayıp burada prototip fotolar da paylaşıyorlar. Videoda güzel şekilde anlatıldığı gibi, ürün gözlük gibi kullanılıyor ve baktığımız yer, gittiğimiz yön gibi bilgileri kullanıp uygun veri olduğunda ekrana getiriyor, sesle kumanda ediliyor. İddialar ürünün yıl sonuna kadar hazır olacağı yönünde. Bakalım bir Android telefon aksesuarı gibi mi konumlandıracak Google bu cihazı, yoksa ayrı bir arayüzle yepyeni bir mobil aygıt mı olacak?

Not: Dikkatli okurlar, yine SXSW Interactive yazılarım içinde yer alan Amber Case sunumu özeti olan Konumun Potansiyeli yazısında geçen Steve Mann'in 1980'lerde başladığı projenin günümüzdeki halinin de Project Glass'a ilham verdiğini hemen farketmişlerdir.