Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’dan İki Yüzlü Klavye

Google’dan İki Yüzlü Klavye

Google Japonya ekibi Gboard klavyelerini yeniden yorumlayarak çift taraflı, sonsuz döngü içinde birden fazla kişinin beraber çalışmasını sağlayan bir klavye tasarladı.

Google Japonya ekibi her yıl Gboard klavyelerinin tasarımlarına karşı meydan okuyarak yeni ve farklı bir klavye arayüzü geliştirmeye odaklanıyor. Her yıl da bunu farklı bir hiciv ile gerçekleştiriyorlar. Bu yılın klavyesi olan “Gboard Double-Sided VersionMöbius şeridinden ilham alan, bir tarafının 180 derece döndürülüp birleştirilmesiyle oluşan çift taraflı döngüsel bir klavye.

Klavyedeki tuşları istediğiniz gibi kişiselleştirebiliyor ve ekip arkadaşlarınızla aynı anda kullanabileceğiniz direksiyon vari bir objeye dönüşebiliyor. Böylece elden ele hep birlikte kod yazmak mümkün oluyor. Düşünsenize bir cafede yuvarlak bir masada oturmuşsunuz ve hep birlikte bir şeyler yazıyorsunuz. Harika bir his değil mi?

Google Japonya ekibi aynı zamanda bu klavyeyi sadece birer dijital girdi arayüzü olarak değil günlük hayatın içine entegre olabilen estetik bir obje olarak da düşünmüş. Örneğin klavyeyi salonunuzda şık bir noktada sergileyebilir, üç eksenli standı ile dikey olarak kolabilir, biraz bol bir bilezik olarak bile kullanabilir veya daire kapınızın dışına “Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz” paspasıyla kombinleyebilirsiniz.

Google Japonya’nın geliştirdiği bu ürün, hissedilebileceği üzere ticari kaygılarla gerçekleştirilmemiş. Aksine bu proje ekibin her yıl yaptığı klavyeyi yeniden absürt şekillerde yorumladığı bir serinin son parçası. Google Japonya’nın geçmişteki klavye tasarımı ise 2023’te şapka, 2022’de tuşları şerit gibi dizerek olta ve mezura, 2021’de çay fincanı ve 2019’da bükülmüş kaşık olarak listeleniyor.

Çift taraflı klavye ticari olarak üretilmemiş olsa da Google Japonya 208 tuşlu ürünün açık kaynaklarını ve klavye butonların kalıbını paylaştı. Eğer bu klavyeyi kendisi için geliştirmek isteyenler varsa bunun önü açık.

 

Görsel: Google, 1, 2