Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fransa’nın Ekmek Kokulu Pulları

Fransa’nın Ekmek Kokulu Pulları

Fransa Posta İdaresi, posta hizmetini daha keyifli hale getirmek için taze baget ekmek kokulu pullar hazırladı.

Fransa’nın ulusal posta idaresi La Poste, taze ve hoş kokulu bir dizi “kazı ve kokla pulu” piyasaya sürdü. Amaç popüler Fransız mutfağı lezzetlerinin baştan çıkarıcı kokularını öne çıkararak posta deneyimini daha duyusal ve keyifli hale getirmek.

Stephane Humbert-Basset tarafından tasarlanan pulda, Fransa bayrağının renkleriyle sarılmış klasik bir baget illüstrasyonu yer alıyor. Bu illüstrasyon günlük hayatın vazgeçilmez parçası olan ulusal bir değeri simgeliyor. Fiyatı 1,96 € olan koleksiyon, fırıncıların ve pasta şeflerinin koruyucu azizi Saint-Honoré gününde (16 Mayıs) satışa sunuldu.

Kültürel değerleri kokuyla hissettirmek

Hatıra pulunun 594.000 kopyası piyasaya sürülmüş. Pullar, kendilerine dokunan herkese otantik bir “ekmek fırını kokusu” veriyor. Pullar, bu kokuyu mürekkebin içine gömülü mikro koku kapsülleri sayesinde yayabiliyor. Teknik uygulama süreçte, uzman bir üreticiyle iş birliği yapılmış.

Bu pullar, dijital iletişimin hakim olduğu bir çağda halkın geleneksel postaya olan ilgisini canlandırmaya yönelik daha geniş bir çabanın parçası. Koleksiyonda başka parçalar da var ve her parça, Fransız kültürünün ve mutfağının özünü yakalayan, lavanta, çikolata ve çilek gibi ilgili kokularla eşleştirilen canlı illüstrasyonlar sergiliyor.

Bu, kazı ve kokla pullarının kullanıldığı ilk kampanya değil; diğer ülkeler de bu duyusal özelliği uygulamıştı. Örneğin Amerika Birleşik Devletleri Posta Servisi, 2018’de dondurma illüstrasyonlarının yer aldığı kendi çiz ve kokla pullarını bastırmıştı. Mc Donald’s da bu yıl kokulu reklam panolarıyla dikkat çekici bir kampanyaya imza atmıştı.

Görsel: La poste