Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fotoğraflarla Kitlesel Hikayecilik Ağı: Selfish

Fotoğraflarla Kitlesel Hikayecilik Ağı: Selfish

Görselleri sınıflandırıp hikayeleştiren uygulama Türk kullanıcılarını beta sürecine davet ediyor.

Sosyal ağlar üzerinde etiket kullanmak, birden fazla içerik yayınlayarak onları hikayeleştirmek yükselen kullanım trendleri arasında yer alıyor. Instagram üzerindeki etiketler (hashtag) kullanımı ne kadar olağansa Twitter’da arka arkadaya zincirleme tweetler atmak da o kadar sıradan bir davranış haline geldi. Hatta Twitter bu zincirleri ayrı bir sekmede gösteren yeni bir modül yayınladı.

Tüm bu sınıflandırma işlemini otomatik yapan ve hikaye oluşup farkı zamanlarda anı eklemeyi sağlayan yeni bir sosyal ağ geliştirildi. Selfish, platform kullanıcının görsel anılarını sınıflandırıp rahatça anı defteri yaratmasını sağlıyor. 

Oluşturulan anı defterlerini diğer kullanıcılarla paylaşarak birlikçe içerik üretmeyi sağlaması da en büyük özelliği. Sivil gazetecilik, anlık bilgi akışı ve hikaye kurgulama konularında kolaylık sunan bir platform.

Selfish şu anda iTunes Store’un Kanada ve Rusya bölgelerinde açık beta sürecinde. Ancak Türk kullanıcılar da uygulamanın beta sürecine dahil olarak hem ilk kullananlar arasında yer alabilir hem de geliştirilmesine katkıda bulunabilir. iOS için buradan yükleyebilirsiniz. Android sahipleri ise [email protected] adresine gönderilen e-posta ile geliştirici ekiple iletişime geçebilir. Uygulamaları yüklemeden uygulamaya göz atmak için web arayüzü de kullanıcılara açık durumda.

Görsel; Selfish