Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İngiltere Turizm Kampanyasının Yüksek Etkileşim Noktası: Tumblr

İngiltere Turizm Kampanyasının Yüksek Etkileşim Noktası: Tumblr

VisitBritain, GREAT kampanyası dahilinde tanımını tumblr'dan yaparak kalıcı bağlar kuruyor.

Turizm gibi marka yüzü yaratılan kampanyalarda bütünsel yaklaşım ve ortak iletişim dili yaratılan algıyı doğrudan etkiliyor. Bunun yereldeki örneği Turkey Home iken İngiltere’yse GREAT ismiyle lanse ediyor. Tanıtım, ticaret, etkinlik ve yarışma anlamında tek isimle kampanyasını sürdüren GREAT, tumblr üzerinden turistlerle yüksek etkileşim kuruyor.

İngiltere’nin Paddington ayısı, makaron gibi yerel değerlerini ve yerel mutfaklarıyla tarihi işletmelerini sunan blog, gelecek dönem turistleri şimdiden ülkeye hazırlıyor. Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Hindistan, Fransa, Almanya ve Birleşik Arap Emirliklerini kendine hedef kitle olarak belirleyen GREAT, sonuçlardan epey memnun.

Ücretli içerikleriyle birlikte doğan etkileşimi tumblr’ın satış ve marka stratejisi takımının resmi blog’u Marketr inceledi.

Turistlerin ilgisini çekebilecek her değeri fotoğraf ve video ile sunan GREAT sonuçtan oldukça memnun. Sponsorlu içeriklerin %76’sı kullanıcılar tarafından etkileşim topladı. Blog üzerindeki hareket %200 arttı ve en önemlisi bu içeriklerle beraber organik etkileşim de %100 artış gösterdi.

Görsel; Marketr, Manşet görseli; GREAT