Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Festival Biletine Dönüşen Coca-Cola Bileklikleri

Festival Biletine Dönüşen Coca-Cola Bileklikleri

Coca-Cola Romanya'daki gençlere ulaşmak için müzik festivalleriyle iş birliği yaparak şişe etiketlerine entegre, rengarenk festival bileklikleri yarattı.

Coca-Cola sadece yaratıcı reklam çalışmalarıyla değil, yenilikçi ambalaj tasarımlarıyla da bilinir: 360 derece çekim yapan peçetelik, selfie çeken şişe, sanal gerçeklik gözlüklerine dönüşen ambalajlar gibi. Şimdi Coca-Cola yine bir şişe etiketi fikriyle karşımızda. McCann Bükreş tarafından yaratılan fikirde, şişe etiketleri müzik festivaline giriş sağlayan bilekliklere dönüşüyor.

Yapılan araştırmaya göre; Romanyalı gençlerin %40’ı son bir ay içerisinde hiç Coca-Cola içmemiş. Fakat çoğunluğu en az bir konser ya da festivale katılmış. Mesele de buradan doğuyor. Coca-Cola gençlerle tekrar bağ kurmak istiyor ve onları en iyi yaklayacağı yerin müzik festivalleri olacağına karar veriyor. Böylece Coca-Cola’yı konser ve festivallerin orta yerine koyan bu bileklik fikri doğuyor.

Çalışma için Romanya’nın önemli müzik festivalleriyle iş birliği yapılmış. Bunlar arasında Transilvanya’da düzenlenen ve geçtiğimiz günlerde Avrupa’nın En İyi Festivali seçilen Untold Festival de var. Coca-Cola bileklikleri bu festivallere giriş hakkı kazandırabiliyor. Bunun için Romanyalı gençler, marketlerde satışına başlanan özel Coca-Cola şişelerini alıyor ve etiketin bir parçası olan bilekliği etiketten ayırıyor. Sonra da özel bir uygulama aracılığıyla tarayarak şanslı bileklik olup olmadığını öğreniyor.

Tüm bileklikler festivale katılma şansı vermese de 8 farklı ve neşeli tasarım sunulması gençlerin bileklikleri sevmesine ve çalışmanın sosyal medyada yeterince konuşulmasına neden olmuş. Bileklikleri biriktirip hepsini bir arada takanlar, sosyal medyada paylaşanlar, sevdikleriyle bir örnek giyenler derken Coca-Cola bileklikleri bir moda akımına dönüşerek popüler kültürün bir parçası haline gelmiş.

Kampanya olumlu geri dönüşler almış, satışlara ise etkisi büyük olmuş. Gençlerin %75’ine ulaşılmış ve daha önce yapılan en etkili promosyonun sonuçlarını %27 oranında geçmiş. Bu da satışlara %11’lik bir artış olarak yansımış.

Künye:
Reklamveren: Coca-Cola
Reklam Ajanı: McCann Bükreş
Yetkili Yaratıcı Yönetici: Catalin Dobre
Reklam Yazarı: Alexandru Vasile
Sanat Yönetmeni: Lia Bira
Halkla İlişkiler: McCann RP Romania
Djital Ajans: MRM//McCann Romania

Görsel: YouTube