Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Enstrümanların İçinde Gizlenen Mimariler

Enstrümanların İçinde Gizlenen Mimariler

Profesyonel bir çellist olan olan Charles Brooks "Architecture in Music" isimli serisinde enstrümanların içinde gizlenen dünyaları fotoğraflıyor.

Hem çellist hem de fotoğrafçı olan Charles Brooks, müzik aletlerinin iç yapısına ve işleyişine ilgi duyan bir sanatçı. Bu sayede benzersiz fotoğraflara imza atıyor. Architecture in Music isimli serisinde; piyanoların, çelloların, flütlerin ve diğer enstrümanların iç yapılarını tamamen yeni bir bakış açısıyla gösteriyor.

Bir çellistin objektifinden enstrümanların iç dünyası

Çocukluğundan beri çello çalan Charles Brooks Yeni Zelanda’da yaşayan profesyonel bir orkestra çellisti. Bu tutkuyu fotoğrafçılık tutkusuyla birleştirdiğinde ilk yaptığı şey dünyaca ünlü müzisyenlerin portrelerini çekmek olmuş. Hatta Panasonic Lumix kendisini 2018’de amiral gemisi niteliğindeki yeni fotoğraf makinesini ilk kullananlardan biri olmaya davet ettiğinde onunla bir iş birliğine de imza atmış. Buradan da tahmin edeceğiniz gibi kendisi fotoğraflarını Lumix ile çekiyor.

Architecture in Music serisinde Laowa marka özel bir 24 mm prob lens kullanmış. Bu ince ve uzun objektifi kullanmasının temel nedenlerinden biri, enstrümanlara zarar vermeden içlerini çekebilmek. Bu lensi küçülterek modifiye etmiş ve bir Lumix S1R kamera gövdesiyle birlikte kullanmış.

“Bazen bir enstrüman tamir edilirken, içine bir bakış atıyorsunuz. Bu her zaman heyecan verici bir deneyim.” diyen sanatçı, bu gözlem gücü sayesinde hepimizin gözünün önünde duran gizli dünyaları keşfetmiş.

Görsel: Instagram